Как да почистите лак за нокти от различни повърхности

Как да почистите лак за нокти от различни повърхности

Лакът за нокти е нещо, което често използваме, така че често се случва да разлеем лак или да изцапаме нещо вкъщи с него. Въпреки че на пръв поглед изглежда като безобидно петно, в някои лакове има химикали и разтворители (като етилацетат, бутилацетат или алкохол), които могат бързо да съсипят различните повърхности. Инстинктивно посягаме към лакочистителя, когато разлеем лак за нокти, но това не винаги е добра идея. 

Вижте как да почистите лак за нокти от различни повърхности:

Как да премахнете лак за нокти от дървени повърхности

Първо правило: не използвайте лакочистител върху дърво. Той ще разяде лака, с който е лакирано дървото и оставя нови, може би дори по-лошо изглеждащи петна. Не се паникьосвайте обаче, защото всъщност има наистина лесен начин да решите проблема. Просто напръскайте петното от лак обилно с лак за коса, оставете го да престои около 20 секунди и след това го избършете. Може да се наложи да повторите това няколко пъти, за да се изчисти добре. 

Как да премахнете лак за нокти от дрехи и платове

Лакочистителя може да взаимодейства с някои багрила и тъкани, така че направете тест, преди да го използвате. Ако използвате лакочистител върху дреха или някакъв плат, не забравяйте да го изперете веднага след това. И ако лакочистителя не е опция, винаги можете да опитате с лак за коса. Ако не успеете да се справите с петното у дома, занесете дрехата на химическо. 

Как да премахнете лак за нокти от косата

Ако в бързината сте докоснали косата си с прясно лакирани нокти и сте се изцапали с лак, просто го избършете с лакочистител без ацетон. Ако лакът вече е изсъхнал върху косата ви, нанесете малко балсам или масло, за да го разтворите и тогава използвайте лакочистител.

Как да премахнете лак за нокти от килима

Първото нещо, което трябва да помислите: какъв цвят е вашият килим? Ако е светъл или бял, използването на лакочистител без ацетон е най-добрият избор. Ако е тъмен и не сте сигурни дали боята може да се повреди от лакочистителя, опитайте да излеете лак за коса или алкохол и след това попийте лака с гъба или салфетки. 

Как да премахнете лак за нокти от дънките

Каквото и да правите, не търкайте петното - така ще попие по-дълбоко в тъканта и положението ще стане по-лошо. Вместо това вземете нещо с твърда повърхност, като нож или кредитна карта, за да загребете излишния лак. След като извадите възможно най-много от него, нанесете химически разтворите върху зоната (ако дънките ви са бели, можете да използвате и белина) и внимателно попийте с чиста кърпа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay