Кои са 10-те най-енергични породи кучета?

Кои са 10-те най-енергични породи кучета?
Canva

В света има стотици различни породи кучета - всяка със своите характеристики. И за някои собственици някои характеристики на породата ще бъдат плюс, за други - недостатък. Ето защо е толкова важно да вземете сериозно избора на породата на вашето ново куче. Вестник Scotsman ("Скотсмен") състави списък с 10-те най-енергични породи кучета. Тези кучета ще бъдат добра компания за деца и младежи, особено ако семейството живее в собствен дом. Но в същото време е малко вероятно тези кучета да са подходящи за възрастни хора, живеещи в апартамент.

И така, ето списък с 10 кучета, които обичат да излизат навън и винаги са пълни с енергия:

Бордър коли. Създаден е да бяга много километри, докато пасе овце. Ежедневната разходка около блока няма да му осигури достатъчно движение. Те са идеални спътници за джогинг, но собственикът ще трябва да положи много усилия, за да измори кучето си по време на бягане.

Далматинци. Порода кучета, които никога не се уморяват да гонят топка за тенис. В днешно време те най-често се виждат щастливо да придружават своя собственик-бегач.

Бретонски шпаньол. Бретонците обичат всички видове упражнения - бягане, ходене и плуване. Те са идеални домашни любимци за активни семейства и са добри с деца.

Лейкленд териер. Тази порода е създадена, за да отблъсне хищниците от добитъка. Днес те са идеални за активни собственици на кучета с алергии - тези кучета почти не линеят и имат хипоалергенна козина.

Унгарска визла. Отглеждан за лов със соколи още през 14 век. Някога тези кучета прекарвали целия ден щастливо в пътуване из обширните унгарски равнини, докато са ловували. Днес това е прекрасен домашен любимец за активно семейство, което може да се редува пи излизане с кучето на дълги разходки.

Доберман. Известен също като доберман пинчер, той е друго куче, което се нуждае от поне два часа движение. Дългите му атлетични крака и силната му интелигентност го направиха популярен избор за мисии за търсене и спасяване.

Белгийска овчарка. Известна още като белгийски малиноа, това е друга пастирска порода, която обича да тича много. Тя се нуждаят от поне два часа бягане на ден, за да бъдат щастливи и здрави.

Червен (рижав) кунхаунд или ретривър. Много рядка порода, отглеждана за пътуване и плуване през различни пейзажи, докато ловува различни животни, включително миещи мечки. Имат невероятна издръжливост и могат да тичат километри.

Джак Ръсел териер. Не само големите кучета изискват много движение - джак ръсел териерите имат къси крака, но обичат дългите разходки и преходите. И ако не са имали достатъчно дълга разходка, те определено ще ви уведомят.

Немски късокосмест пойнтер. Ловува в полето по цял ден, така че не се уморява да тича наоколо. Във водата се чувства почти толкова комфортно, колкото и на сушата.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay