Кой е вашият ангел хранител според зодията

Вярвате ли, че има невидима сила, която ви пази от беди?

Кой е вашият ангел хранител според зодията

Сигурни сме, че поне веднъж сте чували адски странни, дори невъзможни истории, които просто нямат логично обяснение. Много хора отдават щастливите и лошите моменти в живота си на съвпадения, други предпочитат да "обвиняват” съдбата… Дали обаче всичко е плод на поредица от случайности или има сила, която напътства всеки от нас?

В почти всички култури и религии ангел хранителят се възприема като духовно създание, определен да следва, насочва и да помага на даден човек в неговото "земно пътуване”. Разбира се, ние не можем да сме сигурни за съществуването на тези митични създания, но пък малко вяра в доброто никога не е излишна...

И тъй като се смята, че ангелите са тясно свързани със зодиакалните знаци и планетите в нашата Слънчева система, днес ви предлагаме да се запознаете с вашия "помощник”.

Овен
За амбициозността и силата на Овена се грижи ангелът Баракиел. Той дарява на тази зодия силен емоционален заряд и оптимизъм, с който да приема трудностите по-лесно. Според преданията, той управлява светкавиците и се грижи за успеха в различни игри.

Телец
Асмодел. Този ангел ще ви помогне да разберете целта в живота си, както и да стигнете до нея. Въпреки че понякога гледате песимистично на нещата, които ви се случват, това само калява волята ви. Интересен факт е, че в коптските религиозни книги и в Кабала, Асмодел е наричан Демон на наказанието.

Близнаци
Представителите на тази зодия могат да са спокойни, че над тях бди Бахрам, който в различни писания е споменаван като Ангел на победата. Макар от време на време да сте малко наивни по отношение на собствените си способности, вие винаги ще намирате начин да излезете от дадена ситуация.

Рак
За дълбоката мъдрост, с която са надарени Раците, е виновен изцяло ангелът Дина. Въпреки че само прозорливият човек е способен да достигне висоти в живота, дълбокото познание понякога прави представителите на тази зодия доста самотни и чувствителни.

Лъв
За своенравните лъвове отговаря Рафаел, Ангелът на Слънцето. За него се смята, че е покровител на хармонията, просперитета и честта.

Девa
Голяма част от Девите са надарени с безпогрешна интуиция, която трябва да следват винаги. Това, разбира се, е породено от факта, че именно ангелът на съдбата, Кадмиел, е закрилник на тази зодия.

Кой е вашият ангел хранител според зодията

Везни
За състраданието и грижовността, с които са надарени тихите Везни, е виновен ангелът Барчиел. Благодарение на него, вие изпитвате вътрешна сила и удовлетворение, когато помагате на другите.

Скорпион
Този знак се управлява от Габриел, един от най-силните архангели. В арабската митология той се нарича Джибрил и се приема като покровител на виденията, магията и всички астрални науки.

Стрелец
Саммаел или по-известен като Ангела на смъртта. В различните култури се смята както за добър, така и за лош. Като цяло владее над смъртта, изкушението и наказанието. Бъдете сигурни, че когато се впуснете в нещо, за което вътрешният ви глас казва, че е нередно, гузната ви съвест няма да ви остави намира.

Козирог
Уриел е познат като Архангела на спасението, но в Корана може да го срещнете и като Исрафил. Грижи се за прозрението, стабилността и емоционалната издръжливост.

Водолей
Малко вятърничавите Водолеи не бива да се притесняват за своята разсеяност, защото над тях бди Цадкиел, един от пазителите на посоката изток. Като управител на Юпитер, неговата задача е да властва над духовната любов, учението и късмета.

Риби
Рибите са може би единствената зодия, за която се казва, че събира мъдростта на останалите 11 знака. Те са напътствани от Рациел, наричан Принц на познанието за скритите неща и вселенски загадки.

Ако искате да четете още любопитни материали, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

70 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay