Коя планета управлява вашата зодия и защо това е важно?

Коя планета управлява вашата зодия и защо това е важно?
Canva

Енергията на управляващата планета на вашия слънчев знак е нейното основно влияние. Ако нашето слънце е начинът, по който светим, планетата, която го управлява, оказва влияние върху способността ни да светим. Разбирането на планетата-управител на вашето слънце може да бъде ключов фактор за това как разбираме нашата роля в света и на какво наистина сме способни.

Но какво се случва, ако вашата управляваща планета стане ретроградна? Ето коя планета управлява всяка от зодиите и как те могат да бъдат засегнати от предстояща ретроградност:

Овенът се управлява от Марс

Овенът се управлява от огнената планета Марс, символизираща смелост, агресия и страст. Хората, родени под този знак, са склонни да изразяват емоциите си чрез смели действия и откровени думи. Въпреки това, когато Марс е ретрограден, Овенът може да изпита спад в енергията си нива, като им е по-трудно да съберат мотивация и ентусиазъм за своите начинания.

Телецът се управлява от Венера

Телецът се управлява от Венера, планетата на любовта и красотата. Влиянието на Венера дава сила на Телеца да даде приоритет на удоволствието и да търси хармонията преди всичко. По време на ретроградността на Венера Телецът може да преоцени ценностите си и да обмисли взаимоотношенията си. Това може да доведе до личен растеж и пренареждане на приоритетите.

Близнаци се управляват от Меркурий

Смята се, че Меркурий представлява общуването, интелекта и изразяването на идеи. Повлияни от Меркурий, Близнаците имат естествен талант за комуникация и любопитство към живота. Въпреки това, когато Меркурий стане ретрограден, той може да наруши комуникацията, което води до недоразумения, импулсивност реакции и чувство на объркване.

Ракът се управлява от Луната

Луната управлява зодиакалния знак Рак, въпреки че технически това не е планета. Хората, родени под този знак, са невероятно чувствителни и в хармония с емоциите си. Луната също така дава невероятна подхранваща енергия, силни умения за съпричастност и остра интуиция. Тя не става ретроградна, но всички големи астрологични събития, свързани с Луната (пълнолуние, новолуние, затъмнения) засягат най-много Рака.

Лъвът се управлява от Слънцето

Управляван от Слънцето, Лъвът притежава силна увереност, понякога граничеща с голямо его. Въпреки това, влиянието на Слънцето се простира отвъд обикновения егоизъм. Лъвът се характеризира с голямо и благородно сърце, което се стреми да защити всичко, което държи. Докато Лъвовете не изпитват ретроградност от Слънцето, присъщото его, произтичащо от влиянието на тази управляваща планета, може да доведе до различни предизвикателства и сложности в живота им.

Девата се управлява от Меркурий

"Управляващата планета на Дева дава на знака дарбата да лекуват и да помагат на другите, тъй като те попиват и събират информация като големи гъби. Влиянието на тази планета насърчава ученето, знанието и перфекционизма във всички области на живота. Въпреки това, когато са ретроградни, подобно на другата зодия Близнаци, с която споделят тази управляваща планета, Девите са склонни да изпитват безпокойство и страдание, причинени от хаоса, който носи ретроградният Меркурий.

Везните се управляват от Венера

Везните са романтиците на зодиака поради тяхната управляваща планета, Венера. Със сигурност ще ги забележите, защото се държат с такава грация, имат скъп вкус и имат поглед към красивите неща, които животът може да предложи. Въпреки това, когато Венера става ретроградна, Везните са склонни да се чувстват самотни, така че могат да се впуснат във връзки или да търсят любовта на грешните места.

Скорпионът се управлява от Плутон

Енигматичната същност на Скорпионите може да се припише на тяхната управляваща планета Плутон, свързана с темите за смъртта и прераждането. В резултат на това Скорпионите възприемат живота от дълбоко дълбока перспектива, която често ги привлича към по-мистериозните или неконвенционални аспекти на съществуването. Когато Плутон стане ретрограден, това може да означава период на трансформация и катаклизъм, по време на който някои аспекти от живота им може да изглеждат разпаднати.

Стрелецът се управлява от Юпитер

Стрелецът е повлиян от планетата на късмета Юпитер, която им дава способността да подхождат към живота с оптимизъм и хъс. Дори когато Юпитер преминава в ретроградна позиция, този период носи широки възможности за лично и професионално израстване. Хората от Стрелец трябва да внимават да не стават прекалено снизходителни или се поддават твърде лесно на желанията си през това време."

Козирогът се управлява от Сатурн

Под влиянието на планетата на реда, Сатурн, Козирогът е известен със силното си чувство за дисциплина и решителност, надеждност и изключителни способности за логическо и практично мислене. Въпреки това, по време на ретроградността на Сатурн, границите може да станат по-малко дефинирани, което да накара Козирозите да се почувстват потенциално колебливи относно вземането на важни решения през този период.

Водолей се управлява от Уран

Уран, известен като планетата бунтовник, влияе на Водолея с различни личности и революционно мислене. В резултат на това те водят, вместо да следват, въвеждайки иновативни идеи и превръщайки света в по-приятно място за живеене. Въпреки това, по време на ретроградността на Уран, Водолей може да се почувства принуден да прегърне бунта и революцията на по-дълбоко психологическо ниво.

Риби се управляват от Нептун

Нептун дава на Риби изключителни творчески таланти, съпричастен характер и силата винаги да виждат доброто в нещата и хората. Въпреки това, когато Нептун е ретрограден, Рибите може да изпитат много объркване, тъй като внезапно светът може да не изглежда толкова топъл и размита, както са склонни да го виждат, те трябва да се изправят пред суровата реалност през това време.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay