Младите не могат да си бъдат верни

Моногамност? Това е отживелица!

Младите не могат да си бъдат верни

Повечето двойки не могат да постигнат съгласие относно допустимостта на изневярата в тяхната връзка, показват резултатите от ново американско изследване, проведено от професор Джоселин Уорън и доктор Мари Харви от Университета на Орегон.


В проучването са участвали 434 хетеросексуални двойки на възраст от 18 до 25 години. В 40% от случаите, ако един от партньорите е заявил, че техните отношения са изцяло моногамни, другият не споделя това мнение. При това не само мъжете, но и дамите се обявяват за сексуална свобода.


Според доктор Харви това показва, че съвременната младеж все по-често не разбира напълно своя партньор и подценява неговото поведение. Неочакваната измяна може не само да нанесе душевна рана, но и да доведе до сериозно заболяване, предаващо се при рисковани и незащитени сексуални контакти.


Данните са показали, че младите престават да използват презервативи, ако връзката им е продължителна. Специалистите предупреждават, че опасността от заразяване с венерическа болест остава достатъчно голяма. Това се дължи на факта, че около 30% от постоянните двойки си изневеряват един на друг, независимо от това дали имат официален брак или деца.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay