На какво да обърнете внимание, когато избирате детски играчки?

На какво да обърнете внимание, когато избирате детски играчки?

Само няколко месеца ни делят от най-вълшебното време от годината - Коледа! А тези от вас, които обичат да планират подаръците от рано, вероятно вече са започнали с търсенето на идеи какво да вземат за близки и приятели. За най-малките членове на семейството, подаръкът почти винаги са играчки, тъй като те са неизменна част от забавлението и игрите на малчуганите.

Но преди да се отдадете на коледен шопинг, ето няколко полезни съвета на какво трябва да обърнете внимание, когато избирате детски играчки. Така ще може не само да зарадвате вашите деца със страхотен подарък, но ще бъдете сигурни, че той е подходящ и безопасен за тях!

Съобразете играчката с възрастта на детето

Възрастта на детето е един от най-важните критерии, които ще ви помогнат да откриете подходящи детски играчки. В различните етапи от своето развитие, децата имат различни потребности що се отнася до вида на играчките, с които се забавляват. Също така, изборът на играчка, която е съобразена с годините на детето, има пряко значение и за неговата безопасност.

Ако не сте сигурни дали играчката, която сте харесали, е подходяща за възрастовата категория, в която е детето, най-лесният начин е да погледнете етикета. Повече производители означават върху опаковката за коя възраст е най-подходящ този продукт. Това ще ви послужи като добър ориентир.

Безопасността на първо място

Винаги, когато купувате детски играчки, не бива да подценявате този изключително важен аспект. На пазара се предлага наистина огромно разнообразие от играчки за деца, но това далеч не означава, че всички те са безопасни. Затова е добре да проверите дали в играчката не се съдържат малки или остри предмети, които могат да бъдат погълнати или да наранят детето.

Също така, играчките не трябва да съдържат токсични химикали и продукти. Някои играчки са ароматизирани или дори включват течни части. Уверете се, че тези продукти не съдържат химикали и токсини, които биха могли да причинят бъдещи здравословни проблеми.

Съветваме ви да избягвате купуването на играчки от нерегламентирани пазари или съмнителни търговци, тъй като е възможно те да не отговарят на изискванията за безопасност, изисквани от контролните органи.

Съобразете се и с мнението на детето

Ако детето, което искате да зарадвате с нова играчка, е във възраст, в която вече може да изрази своите предпочитания и интереси, то ви съветваме да се съобразите с тях. В противен случай е много възможно избраният от вас подарък да остане забравен и неизползван в ежедневните игри. По-добре се допитайте до детето и наблюдавайте какви неща го вълнуват и предизвикват неговия жив интерес. Така много по-лесно ще откриете подходящи подарък!

Ако се чудите къде може да откриете страхотни предложения, с които да изненадате малчуганите за предстоящите празници или дори без повод, разгледайте предложенията на Kaufland и по-конкретно тяхната собствена марка за детски играчки Kidland. Ако искате да допълните подаръка и с нещо, което да помогне на децата да развиват своята креативност, да творят и да учат нови неща, не забравяйте да разгледате и секцията с ученически пособия в Kaufland. А след това е време игрите и забавленията да започнат!

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay