Накарай ме да се изчервя!

Мъжките докосвания по лицето и около деколтето карат жените да се изчервяват

Накарай ме да се изчервя!

Изчервяването на лицето винаги е било едно от състоянията ни, което не можем да контрoлираме. То е нормална емоционална реакция, но често ни кара да се чувстваме неудобно. Тялото буквално издава емоциите ни без наше позволение - срам, безпокойство, възбуда.

Няма как да се определи дали сте склонни към изчервяване, или не - в повечето случаи жените поруменяваме, когато сме около мъж, когото харесваме. Според психолози това е най-явният знак за привличане, а представителите на силния пол твърдят, че такава реакция на тялото е много мила.

Тези твърдения потвърждават и данните от ново проучване на учени от университета "Сейнт Андрюс” във Файв, Шотландия. Те са установили, че изчервяването на дадени части от лицето се появява не само при сексуална стимулация, но и при невинни социални контакти. То зависи изцяло от начина на докосване.

В процеса на изследването, екипът е използвал термочувствителна камера, за да картографира малките промени в температурата на лицата на млади хетеросексуални жени, докато експериментатори, и от двата пола, ги докосват последователно.

Учените установили, че докосванията по лакътя или дланта не са имали никакъв ефект, но при контакт с бузата или в областта на деколтето, температурата около очите, устата и носа се повишава със средно 0,2 - 0,5 градуса. По-високите стойности са отчетени, когато млади мъже са експериментирали чрез докосване.

Интересното е, че дамите не са усетили повишаването на температурата и не са се чувствали неудобно от реакцията на тялото им. Според учените, самото изчервяване зависи от това колко сетивен е човекът. То може да бъде забелязано с невъоръжено око, само когато даденият индивид е наистина силно притеснен или е с по-голяма чувствителност.

Въпреки всичко, не ни трябва мнението на учените, за да кажем кога и защо се изчервяват жените. Руменината по бузите може да е предизвикана от истински комплимент, от неочакван жест или от мили закачки. Е, разбира се, и от самото присъствие на човек, когото дамата желае.

Макар повечето от нас да смятат, че изчервяването е нещо притеснително и срамно, запомнете, че за околните руменината на лицето е нещо чаровно и миловидно. Най-вече за мъжете.

30 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 21.06.2012|11:58
много обичам да ме целуват :)
7
Не е посочен 21.06.2012|11:40
ох , нещо ми се прииска ;)
6
Не е посочен 21.06.2012|11:39
защо не си съгласна ?:)
5
Не е посочен 21.06.2012|11:18
и аз съм така :) като ме докосне някой мъж :)
4
Не е посочен 21.06.2012|10:51
Един сигурен знак, че една дама ви харесва...
3
Не е посочен 21.06.2012|10:13
аз не съм съгласна
2
Не е посочен 20.06.2012|18:08
не го знаех това
1
Не е посочен 20.06.2012|16:01
Супер яка и вярна статия. Поздравления за авторката. Напълно се съгласявам с написаното. По същия начин "реагира" най-яката мацка, с която съм имал интимност. Бузките и почервеняха в момента, в който я целунах и за първи път и видях прелестите...:). Още веднъж поздравления за г-жа/г-ца Гичева!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay