Намери себе си след раздялата

Намери себе си след раздялата

Намери себе си след раздялата

Защото го обичаше...

се научи се да плуваш, понеже той обожава морето. Започна да пиеш мохито, защото това е неговият любим коктейл. Боядиса косата си, защото той си пада по червенокоси жени. Дори изгледа с него световното по футбол. Много често в стремежа си да направим някого щастлив и връзката си успешна неусетно губим самоличността си, а след раздялата се чувстваме объркани и не знаем кои сме. Следвай тези съвети, за да събереш по–лесно парченцата и да се превърнеш в още по–силна и изумителна жена.

 

Старай се да не оставаш сама

Сега е моментът да събереш армия от приятели, които са готови да прекарат цяла нощ говорейки и обсъждайки проблема. Не случайно казват, че споделената мъка е половин мъка, позволи на близките си да те подкрепят в този труден момент. Не се страхувай да споделиш с тях мислите и чувствата си, а ако се налага потърси и помощта на специалист или терапевтична група. Такива вече има дори и във виртуалното пространство, така че дъжда навън или умората не са извинение. В стремежа си да споделиш обаче избягвай общите ви приятели, защото когато си в тяхната компания изкушението да говорите за това как е той и какво прави често е прекалено голямо и не можеш да устоиш.

 

Отиди на почивка

Когато се почувстваш по-добре си вземи почивка и отиди някъде абсолютно сама. Това е чудесен начин да се съсредоточиш върху желанията си и да помислиш за бъдещето. Недей да бързаш и да правиш тази крачка твърде рано, защото ще те накара да се почувстваш още по-сама. Изчакай оптимизмът ти да се завърне и чак тогава стегни куфара си.

 

Оползотворявай свободното си време

 Запълни го с нещо, което важно и приятно за теб – можеш да си намериш ново хоби или просто да поемеш повече задачи на работното място. Опитвай нови неща и преоткрий всичко онова, което те прави човекът, който си. Започни да си водиш дневник. Точно както говоренето, писането ти помага да се освободиш от негативните емоции и да подредиш мислите си. Важно е да изразяваш чувствата си, а и действа много освобождаващо.

 

Животът продължава

Не спирай да живееш живота си. Намирай баланса между това да се отдаваш на чувствата си и да градиш живота си. Вярно е, че е важно да си дадеш време и да изплачеш мъката, но не забравяй след това да изтриеш сълзите и да продължиш напред с деня, а след време и с живота си.

 

Клин клин избива?

Не следвай максимата, че всяка стара любов се лекува с нова. Започни нова връзка, когато си готова за това и този път недей да губиш себе си. Запази самоличността си дори, когато си обвързана. Това не само ще направи евентуалната раздяла по-лесна, а и връзката ти значително по-пълноценна.

 

Ако всичко това не помага и след месец, два все още се чувстваш депресирана и тъжна е време да потърсиш помощ от професионалист. Недей да мислиш, че разговора с терапевт е знак за слабост, напротив, показва, че имаш силата и желанието да се справиш с проблема и да продължиш напред.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay