Подаръци за Коледа според зодията

Вашата рибка ще се зарадва най-много на фотоапарат, а за водолейче се пазарува от антикварния магазин. Открийте как да изненадате и всички останали знаци!

Подаръци за Коледа според зодията

Възлюбен, а може би най-добра приятелка, или пък майка, брат, сестра, друг член от семейството, който ви е особено скъп... Със сигурност в живота ви има човек, когото искате да зарадвате истински покрай Бъдни вечер и Коледа, но все още не сте получили просветление какъв точно подарък да изберете.

Този пътеводител в празничното пазаруване ще ви бъде полезен дори и да не вярвате особено много в астрологията. Дали сме достатъчно предложения за всяка зодия, така че все ще получите вдъхновение. 

Овен 

Това определено е един от зодиакалните знаци, на които задължително трябва да се купи подарък за Коледа. Иначе ще ви се разсърди, дори да не го покаже. Овните са си материалисти, така че няма нужда да полагате кой знае какви усилия относно опаковката, картичката и пожеланията в нея - едва ли някой ще им обърне внимание. Съсредоточете се върху самата вещ и по възможност не се опитвайте да минете евтино. Подаръкът трябва да бъде изненада!

Подаръци за Коледа според зодията
Овенът обикновено се интересува живо от спорт. Ако самият той тренира, купете му екипировка. Билетите за мач, на който да отидете заедно, също са чудесна идея. Особено ако самите вие по принцип не проявявате интерес - рогатото ви приятелче обича да вижда, че поставяте неговите интереси на първо място.

Всякаква техника също ще го зарадва. Имайте предвид обаче, че овните мразят да изостават. Ако ще купувате каквито и да било джаджи и уреди, те трябва да са от съвсем ново поколение. В случай, че нямате финансовата възможност за такива подаръци, вземете нещо по-дребно, свързано с най-новото хоби на овена. Той обича да учи и ентусиазирано се потапя във всяко нещо, което привлече интереса му. 

Бижута и часовници - със сигурност ще му светнат очичките! В никакъв случай не трабва да бъдат дребни, скромни и твърде евтини. Колкото по-луксозен и бляскав е вашият подарък за Коледа, толкова по-добре. Диамантът е скъпоценният камък на тази зодия - знаехте ли това?

Телец 
Ще оцени практичният подарък повече от всеки друг. Нещо повече - ще обърне специално внимание на това дали сте избрали подходящия за него практичен подарък, т.е. дали сте отделили достатъчно време и внимание, за да мислите по въпроса. По-добре да подарите на телеца кутия с любимите му домашно приготвени сладки, отколкото извънредно скъпо произведение на изкуството, което няма да му хареса. И не забравяйте старателно надписаната картичка за Коледа! 

Тази зодия има още две силно изразени черти, които ще ви помогнат много в търсенето на подарък:

Първо, за телците е особено важно да се угажда на сетивата им. Те са невероятни чревоугодници, така че в случая е подходяща и кутията със скъпи бонбони. Парфюмите винаги са им малко, не се притеснявайте да добавите още едно шишенце в колекцията им. Дрехи от меки и приятни на допир материи, козметични или ароматизиращи продукти с прекрасно ухание - можете да си избирате сред всички тези неща, стига да имате предвид, че за телеца качеството е много по-важно от количеството. Например: по-добре 30 мл траен парфюм, отколкото 200 мл обикновена тоалетна вода.  

Теленцата обичат много и да им се подаряват ваучери за подаръци. Така че можете да си спестите главоблъсканиците за основната част, но все пак вземете и нещо дребничко, което ще бъде оценено като жест на специално внимание.

Близнаци  
Ако говорим за близначе, което ви е особено скъпо и съответно сте готови да му вземете скъп подарък за Коледа, ви препоръчваме да мислите в насока "Пътуване" или "Комуникация". За него е важно да поддържа връзка с познатите си, така че лаптопите и мобилните телефони са особено подходящи. Що се отнася до пътешествията - билети или фототехника, с която да запечатват приключенията си за спомен.

Разбира се, можете да минете и доста по-тънко във финансово отношение. Обектът на подаряване със сигурност е споменавал различни дребни неща, които иска да има. Спомнете си две-три от тях и му ги подарете, опаковани поотделно. Тази стратегия ще погали приятно вроденото му любопитство.

Обикновено близнаците обичат и да четат, така че хубавата книга също е прекрасна идея.

Подаръци за Коледа според зодията
Рак 
Може да не му личи на пръв поглед, но е изключително сантиментален. А да установи здрав, спокоен и уютен дом е първостепенната му цел в живота. Така че за Коледа е подходящо да подарите на Рачо всичко, което ще направи домашната обстановка по-удобна и ще улесни безупречното ѝ поддържане. Вашият приятел вероятно обича да се изявява в кухнята - ако е така, обмислете и готварските варианти. Хубавите вина и ликьори също се препоръчват.

Подаръкът, който най-много ще развълнува рака обаче, е ръчно изработеният от вас. Независимо дали ще му оплетете нещо или пък ще решите да му измайсторите рамка за снимка, например, той ще остане дълбоко трогнат. Предлагаме ви да потърсите вдъхновение в нашия раздел "Направете си сами"

Откровеното и прочуствено послание в коледната картичка също е от огромно значение. Не го претупвайте, постарайте се! Не забравяйте, че металът на зодията е сребро. Всичко изработено от него също е подходящо.

Лъв 
Най-най-най-характерното за него е, че иска винаги да бъде най-най-най. Особено важно му е да привлича вниманието и да изглежда страхотно. Така че, независимо дали говорим за мъжки лъв или за лъвица, без никакви притеснения можете да се спрете на средство, с което ще поддържа външния си вид. Или на дреха/аксесоар, който неминуемо хваща погледа. Възможно е вашето приятелче да харесва животински принтове, но тъй като в България те са малко деликатна тема, по-добре го подпитайте предварително.

Разбира се, лъвът се интересува и от други неща освен от собствената си особа. Има изявен афинитет към произведения на изкуството, така че не се колебайте да му потърсите щедьовър, с който да украси дома или офиса си. Колкото по-авангарден и крещящ е вашият избор, толкова по-сигурно е, че ще му хареса.

Лъвчетата са известни със своята енергичност и желание да излизат, така че забавна вечер навън на ваши разноски също ще бъде добра идея за коледен подарък.

Дева 
Подаръкът за този знак задължително трябва да бъде практичен. Просто забравете за всички онези джунджурии, които се трупат по рафтовете вкъщи и събират ли, събират прах. Забравете и определения от типа "Толкова е сладко!". Вашата деа трябва да получи нещо, което наистина ще ѝ бъде от полза, без значение дали това нещо изглежда красиво или представително като подарък за Коледа.

Именно девите са хората, на които спокойно можете да подарите прахосмукачка или комплект тигани. Няма да ви се разсърдят. Ще оценят идеята и ако им вземете ваучер за разкрасителни процедури. Безупречният външен вид е много вважен за тях, така че практичните дарове за поддържането му също ще се харесат.

Девата е и сред зодиите, на които е най-подходящо да се подаряват книги. Само че не избирайте заглавието според вашите си интереси - нека бъде точно в онзи жанр, към който вашият човек проявява особен афинитет. 

Подаръци за Коледа според зодията
Везни 
Те са сред най-големите ценители на красивото. Можете да погалите тази тяхна основна черта по много начини. Първото, за което се сещаме, е украса за дома: вази, картини, фигурки, саксии с цветя. Като споменахме цветя, дамата везна е една от малкото в зодиака, която ще бъде щастлива и ако ѝ подарите само букет за Коледа, без съпътстващ подарък. Има само едно условие - букетът наистина трябва да бъде рашкошен!

Сервизите с необикновени чаши и чинии също ще се харесат ососбено много на везната. Безспорно това важи и за бижутерията. Тя трябва да бъде впечатляващо изящна. Представителите на тази зодия имат безупречен вкус, така че има голяма вероятност да сбъркате при избора на дрехи и аксесоари за подарък. По-добре купете ваучер за любим на вашата везна магазин.

Трябва да уточним, че тя умее да се наслаждава на красотата не само с очите си. Обожава музиката. Подарете ѝ я под формата на специално създадена за нея компилация или билети за дългоочакван концерт.

Скорпион
Той обожава загадките. Каквото и да решите да му подарите, постарайте се да не получи никаква предварителна информация за изненадата. Опаковайте я добре, може дори да организирате на своето скорпионче забавна игра, в която да търси подаръка си.

Но какво ще има под опаковката? Особено подходящи са филмите и романите с криминален сюжет (или поне сюжет, изпълнен с много обрати). Скорпионът винаги иска да изглежда добре, така че дрехите и аксесоарите също са вариант. Но нека бъдат в тъмни цветове, а ако са кожени - още по-добре.

Освен с всичко останало, скорпионите са известни и със сексуалния си апетит. Всичко, което ще направи преживяванията им в леглото по-пикантни, ще бъде оценено високо.

Стрелец 
Той е може би най-приключенски настроеният представител на целия зодиак. Ще бъде въодушевен ако му организирате каквато и да било екскурзия. Ако не можете да си го позволите, защо не му вземете луксозен атлас или енциклопедия - те също ще отговорят на жаждата му да опознае широкия многоцветен свят.

Твърде вероятно е вашият стрелец да е любител и на лагеруването. Ако това е така, можете да му вземете и нещо практично, което със сигурност ще му бъде от полза. Спортните магазини също са дестинация, на която лесно ще намерите подходящ коледен подарък за тази зодия. 

По правило стрелците обожават и животните. В този случай, разбира се, най-прекрасната изненада ще бъде направо да подарите нов домашен любимец. Но ако все пак решите, че не е подходящо да го правите, има и други доста симпатични варианти. Например: да купите аксесоар за вече съществуващия домашен любимец на скорпиона; да изберете нещо със сладки картинки, вдъхновени от фауната по света.

Подаръци за Коледа според зодията
Козирог
Известен с кариеризма си, той ще хареса всичко, което подчертава статуса му на професионалист. Чанта за документи, скъпи химикалки и визитник, тефтер с кожена подвързия, лаптоп - такива неща. Освен в работа обаче, козирогът обича да прекарва спокойни вечери насаме с любимия човек. Тиха и вкусна вечеря за двама ще бъде прекрасна изненада. Не е нужно да бъде претенциозна.

Козирозите са известни и с пестеливостта си, да не кажем дори скъперничество. Затова ще се зарадват и на луксозна вещ, която не биха си купили сами. Задължително трябва да бъде практична - копринен халат, например. 

Ваучерът за подарък също ще направи Коледа по-хубава в очите на един козирог. Все пак той обича парите, нали?

Водолей
Що се отнася до избора на подарък, този знак има преимущество пред всички останали зодии. Явява се единственият, който ще се зарадва на абсолютно всеки подарък, независимо колко странен е той. Дори е добре да бъде от по-странните. 

Добро място за пазаруване по случай Коледа, например, може да се окаже антикварният магазин. Вашият водолей със сигурност ще изпадне в екстаз, ако получи интересна стара вещ с колекционерска стойност. Всякакви откачени произведения на изкуството също са подходящи. Както и билетите за необичайно мероприятие.

Водолейчетата са и хората, които със сигурност ще оценят сантименталните подаръци от типа на албум със снимки, надписани отстрани. При тази зодия няма за какво да се притеснявате. А ако не можете да измислите нищо оригинално, колкото и да се напъвате, просто купете някоя качествена високотехнологична джаджа.

Риби 
Най-характерното за тях е, че те са "над нещата", реят се из духовното и сякаш изобщо не стъпват по земята. Всичко, което ще им помогне да се откъснат от реалността, е подходящо, за да им пожелаете наистина весела Коледа. Включително: бутилка шампанско, дълбокомислена книга или нещо, което ще постави началото на ново хоби за тях.

Рибките са най-артистичният знак. Със сигурност трябва да сте забелязали някакви специални заложби у любимия си човек, така че просто му подарете нещо, което ще му помага да ги развива. Ако не можете да се спрете на нищо конкретно, ето една универсална идея - фотоапарат. Вашата рибка ще знае как да сътвори чудеса с него и да прекара часове в тези си занимания.

Е, намерихте ли подходящия подарък за една незабравима Коледа?

Ако сме ви били полезни и искате да четете още астрологически съвети от царството на Jenite.bg, можете да се присъедините към нашата страница във фейсбук!

24 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



20
Не е посочен 10.01.2014|16:49
много добри идеи
19
Не е посочен 18.12.2013|17:50
За всеки човек е различно в зависимост какво харесва.
18
Не е посочен 12.12.2013|09:09
Много интересна статия, мисля да се възползвам и да го направя.
17
Не е посочен 11.12.2013|14:40
Важното е към всеки един да има специално внимание и да е подбран според човека.
16
Не е посочен 11.12.2013|13:20
Подаръци за Коледа според човека и харесванията му.
15
Не е посочен 10.12.2013|17:22
Мъжът ми е близнаци и наистина си пада по пътуванията, както и по катастрофите по пътищата, за това моя подарък ще е камера за колата, да документира всичко.
14
Не е посочен 10.12.2013|16:43
Доста интересни предложения.
13
Не е посочен 10.12.2013|16:21
Според мен всичко е строго индивидуално! хората макар и една и съща зодия понякога са толкова различни.
12
Не е посочен 10.12.2013|14:35
А какво съвпадение, че тези високотехнологични джаджи са и доста скъпички. ;)
11
Не е посочен 10.12.2013|10:55
Много добри идеи има! възползвайте се,че не остана време до празниците.
10
Не е посочен 10.12.2013|09:38
За водоелите е много вярно всичко :) Радваме се на всичко почти, стига да е от сърце- но ако наистина е високотехнологиджа джаджа би било добре ;))
9
Не е посочен 09.12.2013|20:22
Има нещо такова, съдейки по предложенията за собствената ми зодия.
8
Не е посочен 09.12.2013|20:05
Добра насока давате, трябва за някои персони, за които се затруднявам да се поразровя и да видя дали подаръците ще им харесат.
7
Не е посочен 09.12.2013|17:30
На принципа съм, че е важен жеста и старанието, което човекът е вложил купувайки дадения подарък.
6
Не е посочен 09.12.2013|16:20
има истина в тези думи! :) много от зодиите точно това биха харесали,а за рак съм сигурна, те обичат всичко свързано с дома.
5
Не е посочен 09.12.2013|15:15
Добри са идеите. Тъкмо още не съм решила какво ще подарявам на моята половинка.
4
Не е посочен 09.12.2013|14:44
Аз искам да ми подарят една хубава книга. :)
3
Не е посочен 09.12.2013|11:05
Има много добри идеи обаче, някои неща са напълно верни за представителите на зодиите, разбира се всяко "правило" има изключения :)
2
Не е посочен 09.12.2013|10:53
Има добри идеи, но все пак всеки човек е различен,затова не мога да се доверя на една такава.. препоръка ;)
1
Не е посочен 07.12.2013|18:14
Приятелят ми е стрелец и хич не го припознавам в това описание и затова ми е много трудно да му избера подарък :(
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay