Прикрит нарцисист ли сте? Ето знаците

Прикрит нарцисист ли сте? Ето знаците

Прикритият нарцисизъм се нарича още уязвим нарцисизъм или свръхчувствителен нарцисизъм. Скритият нарцисист се чувства като неразбран гений, най-грозният човек в стаята или човекът, който страда най-много от всички.

Можете да мислите нарцисистите за гръмки и хвалещи се личности. Прикритият нарцисизъм има много от тези черти, но те са склонни да бъдат по-тихи и по-срамежливи от другите видове нарциси. Важно е да разпознаете какво е скрит нарцисизъм и как да се справите с него. Така че ето няколко признака, които биха ви помогнали.

Нарцисите постоянно ревнуват. Те обикновено са склонни да завиждат за талантите на другите хора, способността им да поддържат истински отношения. Прикритите нарциси вярват, че заслужават това, което имат другите хора и са склонни да ревнуват, когато не го постигат.

Те вярват, че са уникално нещастни. Обикновено те не се чувстват добре в себе си и са съгласни с това да се чувстват различни от повечето хора през цялото време.

Мислят, че са по-добри от другите. Дори и да са мълчаливи, нарцисите са сигурни, че са по-добри от всички. Изглеждат като срамежливи, но вътре в себе си смятат, че са над всички. Това произлиза от дълбоката им несигурност.

Те са слаби в изграждането на смислени взаимоотношения. Скритите нарцисисти имат нереалистично и изключително крехко чувство за себе си. Това води до липса на ангажираност за случващото се около тях. Това, комбинирано с липса на съпричастност, прави почти невъзможно тези хора да се свързват с другите по смислен начин.

Те са свръхчувствителни към критиката. Неспособността им да се справят с критиката е голям знак за скрития нарцис. Те често дават вид на прекалено раними, като често използват това като начин да привлекат вниманието на другите или просто да се представят като жертва.

Те са пасивно-агресивни. Това е много често срещана черта на нарциса. Той може да бъде асоциален и подъл. Но техният тих характер означава, че това поведение обикновено е пасивно-агресивно.

Липсват им граници. Прикритите нарциси вярват, че опитът им е много по-важен от този на другите. Те ще ви се обаждат постоянно, за да говорят за това как животът им е толкова сложен и как страдат. Те правят това, пренебрегвайки вашето мнение и времето, което им отделяте.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay