С най-добрата ми приятелка сложихме пауза на отношенията си, а това направи връзката ни по-силна

Най-често се срещат три вида приятелства.

С най-добрата ми приятелка сложихме пауза на отношенията си, а това направи връзката ни по-силна

Има най-добър приятел, с който се налага да се разделите, тъй като с родителите си се местите да живеете в друг град. Има приятелства, които започват още от ранните детски години, които приключват в началото на годините в университета или издържат темпа на времето. Има и приятелства, които са създават в зряла възраст с хора, които срещате по време на лекции, на работа и т.н. Но има и друг вид, за който много малко хора говорят, но точно той описва най-добре взаимоотношенията ни с най-добрата ми приятелка.

Станахме неразделни на 7-годишна възраст. Прекарвахме всяка секунда заедно, държейки се за ръце, докато танцувахме измислените си танци на площадката в първи клас. Любовта към танците си остана наша мания за цял живот.

Слагайки пауза на отношенията ни, ни позволи да изпитаме нови неща и да се срещнем с нови хора и сега сме по-близки от всякога. Никой в гимназията не мисли, че ще прекъсне връзка с най-добрия си приятел. Всъщност е точно обратното. Очаква се той да е до вас по време на цялото преживяване, наречено тийнейджърски години. Нашето приятелство не оцеля през тези четири години, но поглеждайки назад, знам, че това е най-доброто, което можеше да ни се случи като индивидуалности.

Нямаше скандал. Всъщност никога не е имало дори дискусия за това какво се случва между нас. И двете бяхме на 14, знаехме, че поемаме по различни пътища и беше очевидно, че новите ни интереси не впечатляват другата. Разговорите в чата след училище изведнъж спряха. Разбира се, никога не загубихме уважението си към другата, честитяхме си рождените дни, но вече не се приемахме за най-добрия приятелки.

Скоро трябваше да започваме първата си година в университета и бавно започнахме да работим върху възобновяване на приятелството ни. По време на зимната ваканция най-накрая се сближихме отново истински. Ако не бяхме прекъснали връзка, не съм сигурна, че приятелството ни щеше да бъде така здраво, както сега. И двете преживяхме доста тежки събития, променили живота ни. Научихме толкова много за себе си, преди отново да станем едно цяло.

Искам всеки, който преминава през нещо подобно, да знае, че е напълно нормално. Няма проблем да си починете от приятелството си, особено ако това означава да се превърнете в по-добра версия на себе си. Понякога трябва да сте сами за известно време и ако наистина сте приятели, отново ще намерите пътя една към друга.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay