Среща на живо? Как да се случи в условията на пандемия

Среща на живо? Как да се случи в условията на пандемия

Аз съм на 26 години и мога да призная, че по време на пандемията се срещах с изключително малък кръг от хора. Имах онлайн среща през месец март, в началото на юни се видяхме набързо в парка, където не се притеснявахме за дистанцията по между ни.

За да се чувствате сигурни, че срещата ви ще премине безпроблемно по време на пандемия, трябва да поговорите предварително с човека, с когото искате да се видите. 

Трябва да попитате дали е бил в контакт с много хора, дали е носил маска, когато е бил на публично място, дали има някакви симптоми или наскоро е боледувал. Все пак отново сме в разгара на пандемията, така че няма нищо притеснително в това да зададете тези въпроси. А и ако човекът не разбере вашите притеснения и пренебрегне въпросите ви, може би той не е за вас.

Най-важният момент е да изберете подходящо място за срещите. Най-добре е те да се случат навън. Разходете се, тичайте, катерете се, карайте колело, насладете се на пикник или кафе. Дори може да си донесете храна от вкъщи. Важното е да избягвате близкия контакт, колкото се може повече, а и да дезинфекцирате ръцете си, както и повърхностите, които докосвате.

Трябва да знаете дали човекът, с когото ще се виждате, живее с по-възрастни родители и роднини, които могат да бъдат част от рисковата група, заради възрастта им и техните съпътстващи заболявания. Или пък може би има съквартирант, който работи в някоя фабрика, и се среща с десетки хора на ден.

Важно е да разберете дали е имал контакт с някого, който е бил заразен с коронавирус. Може да е приятел, член на семейството, колега в работата, който е бил болен или пък е бил само носител на вируса. Трябва да го попитате и дали скоро се е излагал на ситуации, повишаващи риска от зараза, дали не е пътувал или присъствал на протести.

От значение е да го попитате дали през последните няколко седмици е проявявал симптоми на заболяването. Те могат да варират от кашлица, треска, възпалено гърло или загуба на вкус и обоняние. Ако срещата ви има някой симптом, по-добре е да не отидете, докато той не се изследва и не потвърди, че няма Ковид-19. Важно е и да носите маска по време на срещата.

Трябва да сте запознати и с ежедневието му. Това ще ви даде представа какви са рисковите фактори, пред които е изправен. Така може да разберете и дали имате общи или различни интереси, което също е от голяма важност.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay