Съвети за успешно приятелство

Вижте кои са те

Съвети за успешно приятелство

Благодарна съм за това, че имам страхотни приятели. Винаги са ме подкрепяли, дори при взимането на най-лошите ми решения. Винаги са били до мен- както в хубавите, така и в лошите моменти от живота ми. При тези приятелства времето и разстоянието не са от значение. Може да минат месеци, в които да не се виждате и чувате, но винаги усещате любовта им.

Как можем да запазим приятелството за дълги години? С много усилия, любов и компромиси. Ние сме жени и животът ни е изпълнен с много емоции и преминава през хиляди различни периоди. Преживяването на първата любов, първата раздяла, споделянето на една стая в университета, самотните нощи, премеждията с първата работа, брак, деца, семейство и още много емоционални фази. И е много важно да имаме човек до себе си прези всички тези моменти. Порастваме, променяме се, но въпреки всичко не губим подкрепата на приятелите си. Ключът към успешно приятелство е споделяне на всички важни моменти в живота и съвместното израстване. А ето и 5 неща, които имат всички успешни приятелства:

  1. Приемане и научаване

    Първата стъпка към успешно приятелство е да приемате човека такъв, какъвто е. Без да го съдите. Просто му позволете да бъде себе си. Не трябва да променяте приятелите си, както и те вас. В това е красотата на приятелството.

  2. Откровенност

    Трябва да бъдете себе си. По друг начин приятелството ви няма да има успех. Не можете да приемете напълно някого и да го обичате такъв, какъвто е, ако не обичате себе си. Бъдете откровени и уязвими. Това е единствения начин да изградите силна връзка и стабилно приятелство.

  3. Никакви очаквания

    Когато имате някакви очаквания, искате човека срещу вас да направи точно това, което сте очаквали. Но приятелството не работи по този начин. Нашите очаквания са за нас. Не можете, а и не трябва, да принуждавате приятелите си да постъпват както на вас ви харесва. Затова е важно да имате всякакви приятели, за да може всички те, заедно, да задоволяват нуждите ви.

  4. Общи интереси

    Във всяка една връзка, общите интереси са изключително важни. Те могат да бъдат някакви дейности или цели за живота. Важното е да гледате в една посока и да се интересувате от еднакви неща.

  5. Оставете егото настрана

    За да изградите едно силно приятелство, трябва да се радвате на успехите на другия и да го насърчавате за всяко негово действие. В едно приятелство няма място за завист и негативни емоции.

    Това е същността на приятелството. Ако още нямате такъв човек до себе си, вслушайте се в тези съвети. Ако пък вече сте срещнали сродната си душа, наслаждавайте се на хубавите моменти и бъдете благодарни, че сте разбрали истинския смисъл на думата "приятелство"!   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay