Съпругът ми предпочита приятелите си пред семейството

Съпругът ми предпочита приятелите си пред семейството

Съпругът ми всеки ден избира приятелите си пред семейството си. Повдигам въпроса доста често, разбира се, последва скандал, но той никога не взема под внимание моето мнение и продължава в същия дух. Страхувам се, че това може да има лоши последици за връзката ни и той ще се обърне срещу мен. А най-страшното при тези събирания е, че компанията консумира алкохол в неограничени количества.

Минаха няколко месеца и реших да потърся помощ. Срещнах се със специалист, който ме посъветва как да постъпя. Бях посъветвана да избера разговора, отколкото конфронтацията. Да опитам да говоря спокойно, отколкото да започвам с караниците. Разбрах, че трябва да споделя страховете си със съпруга ми открито.

Страхът, че той може да се обърне срещу мен няма да намали вредното въздействие на алкохола върху тялото му. Трябва да избера какво е по-важно за мен – да работя за подобряване здравето на съпруга си или да поддържам нещата такива, каквито са, със страх от несигурното бъдеще.

Трябваше да го накарам да разбере значението на семейството в живота му и ясно да му заявя, че ако продължи така ще загуби важни хора в живота си. Оказва се, че много половинки на хора, които имат проблем с алкохола, смятат, че те са отговорни за ситуацията. Това схващане е напълно грешно. Никой друг не кара някой да пие прекомерно, до такава степен, че това да предизвика проблем с пиенето. Това разсъждение е неефективно в светлината на факта, че не помага да се погрижим за основния проблем.

Разбрах, че трябва отново да възстановя доверието между нас. Да успея да поговоря с него в подходящия момент и да го накарам да погледна от моята перспектива. Понякога споделянето на графични примери за вредни навици може да помогне. Разкажете му всички истории от реалния живот, които знаете от вашия кръг познати или живота на влиятелни и вдъхновяващи личности, за предпочитане на някои, които половинката ви харесва, които са се борили с подобен навик.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay