Със сигурност не знаете как се правят тези 8 неща, които ползваме всеки ден

Вероятно никога не сте се замисляли

Със сигурност не знаете как се правят тези 8 неща, които ползваме всеки ден

Всеки ден сме заобиколени от стотици неща, но повечето от нас не се замислят за техния производствен процес и какво се случва с тях, преди да видим крайния резултат.

Ето как се правят някои от най-популярните неща, които използваме всеки ден:

8. Червило

Червилото обикновено съдържа 5 основни съставки: ланолин, масла, восъци, оцветители и перли. Понякога се използва полиетилен, за да помогне на червилото да остане твърдо и да не запълва малките пукнатини в устните.
Около една дузина цветове се използват за този грим, включително жълто, черно и синьо. Различните цветове се смесват, за да се получат различни нюанси.
Червилата винаги са парфюмирани. Ако не бяха, щяха да миришат на восък.

7. Шоколад

Шоколадът се произвежда от какаови зърна, които първо се събират, почистват от желатинов филм и ферментират чрез съхранение в специални кутии в продължение на 8 дни. След това зърната се сушат и се транспортират до фабриките за шоколад.
Във фабриката зърната се сортират и пекат. Зелените зърна се смесват със захар и мляко. След това шоколадът се вари около 12 часа.
Температурата и влажността се спазват стриктно на всеки етап от производството, тъй като оказват влияние върху външния вид и вкуса на продукта.

6. Полуготови спагети

Производството на полуготови спагети се състои от брашно, смесено с нишесте, яйчен прах и сгъстител.
За да ние приготвяме толкова бързо полуготовите спагети, те първо се варят във фабриката.
И това не е всичко. Те са и дълбоко пържени след това! Това помага да бъдат съхранявани по-дълго след това.

5. Спирала

Основната съставка на всяка спирала е пигмент. Черната спирала е традиционно направена със сажди. Други обичайни съставки включват вода, восък и масла.
В зависимост от предназначението на спиралата, съдържанието й също се променя. Например, в удължаващата се съдържат много гъвкави полимери и микрофибри, докато водоустойчивата съдържа много парафин.

4. Сапун

Основните съставки на сапуна са масла и мазнини.
Традиционното варене на сапун прилича на готвене на гореща яхния, по някакъв начин. Производителите на сапун разбъркват веществото със специално гребло.
След като е варен, сапунът остава в продължение на 36 часа, за да се утаи сапунната паста, която се използва в следващата партида като грунд.

3. Кибрит

Добрите кибрити са направени от най-доброто дърво. Повечето фабрики ги правят извън избрания аспен.
Празните пръчки се третират със специален реагент за бъдещият кибрит, за да не тлее. Ето защо поставянето на кибритена клечка в устата ви може да бъде опасно за вашето здраве!

2. Чипс

За да се направи 1 кг чипс, са нужни 4 кг картофи. Картофите се нарязват на парчета с дебелина не повече от 1,3 мм. Чипсът се пържи само за 3 минути.

1. Кока Кола

Производството започва с подготовката на водата.
Една от съставките на напитката се нарича смес (смес от захарен сироп и таен концентрат). Сместа и водата се смесват в завода за пълнене, и в същия завод напитката се газира.
Бутилката се трансформира от малка тръба, преформа. Устройството за разпенващ удар го разрушава до размера на бутилката.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay