Теми, които да избягвате в първата година от връзката (Част 3)

Теми, които да избягвате в първата година от връзката (Част 3)

Ако можеше да открием рецептата за перфектни отношения, със сигурност щеше да има наръчник с подходящи изказвания и точния момент за тях. Въпросът не е в това да си мерите всяка приказка, а по-скоро да не прибързвате в ранния етап на връзката с деликатни теми. Когато опознаете по-добре партньора си сами ще добиете представа, кои са тези теми във вашия случай и за какво може би е добре да почакате още или не сте готови да споделяте. Разбира се, това не означава да не комуникирате и да не водите лични разговори, защото иначе връзката вероятно няма да се развие, а по-скоро да проявите повече съобразителност и търпение.

Теми, които да избягвате в първата година от връзката (Част 3)

Предишни интимни взаимоотношения

Интимните взаимоотношения не са нещо, за което трябва да говорите с партньора си преди връзката да е прогресирала достатъчно и да сте преминали на следващия етап. Дори тогава, може да има неща, за които двойките наистина не искат да говорят. Но, ако ще говорите за това или имате нужда да обсъдите нещо, изчакайте докато нещата станат наистина сериозни. Това със сигурност ще е добра идея.

Теми, които да избягвате в първата година от връзката (Част 3)

Сложно семейно положение

Ако връзката ви ще е наистина сериозна и искате да я запазите за дълго, вероятно и семейството ви ще бъде част от нея. Дори да споделите някаква обща информация, като например колко роднини имате или това, че родителите ви са разведени, не бива да давате тази информация в прекалено ранен етап, поне не прекалено подробно. По-скоро бихте искали да избегнете сложните семейни взаимоотношения, поне в началото, докато не сте сигурни, че градите наистина сериозна връзка и сте готови да приемете партньора си такъв, каквъто е. Ако споделите такива детайли от живота си прекалено рано, може да ви се струва естествено или необходимо, но може би е по-добре да запазите мълчание за малко и да почакате за точния момент.

Взаимоотношенията може би са по-сложни от колкото изглеждат на пръв поглед, за  това е добре да се замислим какви ще са последиците, ако споделим нещо прекалено не на време и не на място. Не става въпрос за това да внимаваме с всяка казана дума, но да не прекаляваме с драматичните разговори, които акцентират повече върху другите и миналото, отколкото върху нас самите, точно в този момент.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay