Трик за по-бързо заспиване

Трик за по-бързо заспиване

Проблемът със заспиването наистина може да бъде досаден. И като се има предвид, че около 30% до 35% от възрастните изпитват симптоми, подобни на безсъние, това е сериозен проблем, който е доста често срещан. За щастие, д -р Luc P. Beaudoin, професор по когнитивна наука в университета Simon Fraser, може би току -що е намерил лесно и бързо решение, което може да помогне на хората да заспиват по-бързо от бебе.

"Когнитивно разбъркване"

Д-р Люк нарича метода си "Когнитивно разбъркване", което се отнася до техника, която включва представяне на случайни обекти, които са лесни за визуализация. Както казва д-р Люк, методът разбърква мислите ви, за да не мисли ума ви за проблемите, които ви пречат да заспите.

Като се има предвид, че мисленето за такива случайни и лесни за визуализация обекти не е лесно, просто си мислете за случайни ежедневни предмети. Не мислете за сложни неща, а за елементарни обекти, които не ви затормозяват. 

Оставете вашето въображение да ви приспи

Най -добрият начин да го направите е да измислите произволна и емоционално неутрална дума, която има най-малко 5 букви, като "заспал" и след това да си представяте предмети, които започват с всяка буква. Например:

Астронавт

Овце

Лъв

Пура

Слон

Запалка

Внимавайте обаче да не мислите за думи, които предизвикват стресиращи или негативни емоции. И ако сте стигнали до края на думата, без да заспите, просто повторете същия метод с друга дума.

Изпробване на метода

За да се увери, че методът работи, Университетът на SFU го изпробвал на 154 студенти, които се оплаквали от безсъние. Участниците изпробвали метода и резултатите доказали, че тяхното качество на съня се подобрило значително. Не само, че заспивали по-бързо, но и имали по-качествен сън. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay