Финансовата криза руши бракове

Кризата води до разводи

Финансовата криза руши бракове

Финансова нестабилност в резултат на световната икономическа криза оказа неочаквано влияние върху браковете, съобщи сайтът Emirates247.

 

В ОАЕ се наблюдава значително увеличение на броя на двойките, търсещи развод. Според британски адвокат, работещ в Дубай, клиентите й, искащи развод, са се увеличили с около 40% спрямо миналия януари, като повечето посочват като причина непосилни дългове и увеличаване на икономическия натиск.

 

Жени, натоварени с дългове, заради недалновидни финансови решения на съпрузите си, сега искат да сложат край на семейния живот.

 

Според индийския адвокат от Абу Даби разделите при женените двойки се дължат преди всичко на по-високото напрежение в работата и липсата на секс.

 

"Жените вече не са просто домакини. В действителност много от тях се събуждат в 5 часа сутринта, за да излязат в 7 и да се върнат скапани от работа към 19 часа. На практика не им остава време за абсолютно никакъв семеен живот", обяснява адвокатът от Абу Даби.

 

В същото време социални медии като Facebook, MySpace и Twitter също бяха посочени като фактор за увеличаване на разводите, заради все по-лесното запознанство с нови хора. Според ново проучване на Американската академия на брачните адвокати, един на всеки пет развода се дължи на Facebook.

 

Британският вестник "Sun" също съобщи наскоро, че Facebook се обвинява за увеличаване броя на разводите на Острова, тъй като много брачни партньори са били уловени в измама онлайн.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay