10 въпроса, които да зададете на партньора си, за да изградите доверие помежду си

10 въпроса, които да зададете на партньора си, за да изградите доверие помежду си

Ключът към изграждането на здрави и дългогодишни взаимоотношения се осъществява чрез задаване на въпроси. Въпросите, които ще ви предложим разкриват характерите на партньорите, показват колко отворени са те към човека отсреща и дали приемат критика или не. Тези въпроси или ще изградят доверие между двамата души, или ще хвърлят светлина върху по-дълбоките проблеми, които винаги се крият.

Ето 10 въпроса, които да зададете, за да изградите доверие с партньора си:

"Колко сте близки със семейството ти?"

Въпросите, свързани със семейството, създават емоционална интимност и подтикват човека отсреща да се разкрие повече пред вас. Във всяко семейство има проблеми и разкриването им ще ви помогне да разберете защо партньорът ви е такъв, какъвто е.

"За какво ти е трудно да говориш с мен?"

Обикновено има теми, на които на хората им е трудно да говорят. Във всяка връзка има такава тема. Важно е да разберете кои са тези теми и въпроси и защо. Дори отговорът да не ви хареса, това е важно, за да изградите доверие помежду си.

"С кое твое постижение се гордееш най-много?"

С този въпрос ще разберете какви са целите на вашия партньор. Какво иска да постигне, какво е постигнал и изобщо какъв е като личност.

"Какво очакваш от нашата връзка?"

Всеки човек, особено жена, иска да знае дали човека до него го обича и колко. Естествено, не можем да зададем този въпрос директно, затова ето един начин, по който да го направите по-деликатно.

"Кой е най-лошият ти спомен?"

Този въпрос ще създаде емоционална интимност, подобно на въпроса за семейството. Лесно е да се говори за щастливите моменти, но когато стане дума за лошите моменти, човекът трябва да отвори сърцето и душата си за вас.

"Кога за последен път плака?"

Плачът е много дълбока емоция, която обикновено е породена от негативни обстоятелства и случки. Това е продължение на предния въпрос...

"Какво би променил в себе си?"

В зависимост от отговора, който ще получите на този въпрос, ще разберете дали партньорът ви разпознава отрицателните си страни и дали иска да ги промени. Ако е така, това означава, че той иска да знаете неговите недостатъци и да му помогнете да ги промени.

"Ако ти остават 6 седмици живот, какво ще правиш през тях?"

Това е много дълбок хипотетичен въпрос, който подканва партньора ви да мисли за нещата, които са най-важни за него. Това са много лични и интимни неща, така че споделянето им ще ви сближи много.

"Какво представлява перфектният ден за теб?"

Всеки човек има различни неща, които го правят щастлив и с този въпрос ще разберете кои са тези неща. Важно е да знаете кои са нещата, които го правят щастлив, за да можете и вие да го правите щастлив.

"Кои са 5-те неща, за които си най-благодарен в момента?"

Да бъдеш благодарен за живота си означава, че оценяваш хората и нещата около себе си и че осъзнаваш колко е важно да не приемаш това, което имаш за даденост. С този въпрос ще разберете кои са важните неща за човека до вас.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay