7 безспорни причини, поради които мъжете реагират на мълчание и дистанция

Жените реагират на общуване и честност, а мъжете реагират на мълчание и дистанция!

7 безспорни причини, поради които мъжете реагират на мълчание и дистанция
Pexels

Жените са от Венера, мъжете са от Марс. Жените реагират на общуване и честност, а мъжете реагират на мълчание и дистанция.

Вярно ли е това и ако е така, защо?

Независимо дали започвате нова връзка или сте в такава от известно време, може да имате проблем в комуникацията или дистанциране във връзката ви.

В тази ситуация вие сте тази, която иска да разреши всеки проблем с думи, докато вашият мъж се опитва да избегне проблемите. Колкото повече го притискате, толкова повече се дистанцира.

Някога мислила ли си да не говориш? Има едно правило във връзка, което може да направи чудеса, ако се използва правилно.

Може да се приложи към двойки в затруднение или към връзки, които току-що са приключили, когато единият партньор иска другия обратно. 

Това чудо се нарича правилото без контакт.

Какво е правилото без контакт ?

В зависимост от вашата ситуация това правило може да се прилага по различни начини.

Ако току-що сте се разделили, ще искате да приложите доброто старо класическо правило без контакт, според което ИЗОБЩЕ не контактувате с бившия си в продължение на месец или дори повече.

Просто не му изпращате текстови съобщения, не му се обаждате по телефона или не отговаряте на публикациите му в социалните медии. И когато той се свърже с вас, вие не отговаряте.

Ако не сте се разделили, но искате някои проблеми да бъдат разрешени, може да искате да приложите по-малко интензивната версия, при която просто не се свързвате първо с него, а чакате той да положи истински усилия, преди да започнете да отговаряте на съобщенията му.

Как работи и какво мисли той през периода без контакт? Нека разберем.

7 начина, по които вашето мълчание го разбива

Кара го да мисли, че може да те загуби

Преди да решите да му дадете вкус от мълчаливото отношение, той може би никога дори не е мислил, че ще ви загубиМного е възможно да те е приел за даденост.

Бяхте напълно отдадени на него и искахте да разрешите всичките си проблеми, налагайки разговора като най-добрия си инструмент.

Това понякога дори го кара да се чувства задушен и сякаш вие се опитвате много повече от него, което го кара да вярва, че ви е грижа повече от него.

След като започнете да пестите думите си и да му покажете, че версията на вас, която винаги е страстна в съобщаването на вашите проблеми, не е нещо, от което да се притеснявате, а нещо, на което да се надявате, той ще започне да осъзнава, че е направил грешка.

Ако не говорите с него, това ще го накара да мисли, че има шанс да ви изгуби – нещо, за което никога не е мислил преди.

Той започва да мисли за случилото се в миналото

Той ще започне да проверява всичко, което се е случило във връзката ви. Изведнъж за него няма да е голямо усилие да анализира ситуациите, които са били причината за проблема за вас двамата.

Той ще мисли какъв човек е бил той и вие във връзката ви.

За първи път той ще започне да мисли прекалено много и да се натоварва с действителни опити да разбере какво се е случило и какви грешки е направил.

Той ще направи изводи за това какво би могъл да направи по различен начин и как щеше да се промени ходът на връзката ви, ако беше достатъчно умен да постъпи правилно.

В този момент той ще осъзнае, че е трябвало повече да оцени вашите думи и страст за незабавно решаване на проблеми, защото вашето мълчание и разстояние го дразнят.

Това предизвиква неговата рутина

Преди да решите да приложите мълчаливото отношение или правилото за липса на контакт, той има определен модел на реагиране на проблемите във връзката ви.

Няма да навлизаме в това какви са тези модели, но вероятно вече сте свикнали с тях.

Този път, когато реакцията ви е напълно различна, той няма да знае какво да прави. Изведнъж нищо, което е правил преди, няма да има смисъл и той ще остане без думи.

Той ще се бори да намери нови начини да отговори на този нов режим, който сте решили да приложите. 

Ако няма абсолютно никакъв отговор от негова страна, той или е напълно незаинтересован от вас, или дори не осъзнава, че нещо не е наред.

Ако някой от тези случаи е такъв, има голям шанс той да е грешният човек за вас.

Има време да му липсваш

Тишината кара ли мъжа да му липсваш, питаш се? Абсолютно го прави.

Това е една от основните причини мъжете да реагират на мълчание и дистанция.

Ако сте били наоколо през цялото време, никога не е имал шанс да му липсвате. Без значение колко много ви обича някой, понякога е необходимо известно време разделени, за да възобновите страстта във връзката. 

Помислете за всички начини, по които сте го накарали да се чувства обгрижван и сигурен... твърде сигурен. Сега, когато не си точно до него, готова да бъдеш толкова ангажирана в живота му, колкото той ти позволява, му липсваш.

Той ще мисли за всички неща, които сте направили заедно и за всяка полза, която вашето присъствие е донесло в живота му.

Той може би няма да се чувства така през първите няколко дни, но с течение на времето ще осъзнае, че има нужда от вас и затова е важно да преминете през дистанцията и мълчанието достатъчно дълго.

Това го обърква

Той ще се чуди какво те е прихванало. Чакай малко, не беше ли от типа момичета, което винаги говори толкова много, звъни и му пише съобщения през цялото време?

Къде изчезнаха всички съобщения "Обичам те"? Къде изчезнаха всички обаждания "Добро утро"?

Той ще бъде напълно объркан от новите начини, по които работят нещата. 

Много пъти той ще започне да се свързва с вас, но дори и тогава е важно да останете студени. Ако се втурнете да отговорите на първото му обаждане, вие просто му показвате, че това е всичко, което е необходимо, за да ви върне.

Накратко, той ще бъде заинтригуван и разтърсен и трябва да го оставите да се чувства така.

Колкото по-малко знае, толкова повече се чуди

След няколко седмици той няма да знае какво правите, къде сте и с кого и това ще го подлуди.

Вероятно е знаел всичко за вашето местонахождение и планове, а сега е оставен напълно в неведение.

Той постоянно ще се чуди какво правите, дали сте направили някакви големи промени в живота си и какво се случва с вас.

Тъжна ли си? Самотна ли си? Всъщност супер щастлива ли си без него? Той ще започне тайно да планира начини "случайно" да се натъкне на вас, само за да може да задоволи любопитството си.

Той става ядосан и емоционален

Има много голям шанс той да се опита да се свърже с вас и след като игнорирате неговите съобщения или обаждания, той ще се разстрои много. И нищо чудно – егото му е наранено и той ще търси начини да докаже, че може да те има.

Въпреки че това не е емоцията, за която мечтае всяко момиче, когато иска да спечели мъж, тя работи.

В романтичните връзки, особено ранните и незрели, често има борба за власт. Този път ти се оказваш по-силна и това го подлудява.

Освен това му показва, че има твоя страна, която той би могъл да оцени, момиче, което се грижи за себе си повече от всеки друг и няма да позволи на мъж да си играе със сърцето й.

Това са седемте начина, по които ще разберете, че мълчаливото ви лечение му действа, но... ако не се чуете с него, как ще разберете през какво преминава?

Не се притеснявайте, има начини да разберете, че вашият план работи по това, което ви се случва през този период. 

4 неща, които ще ви се случат

Ще откриете предимствата на независимостта

Ако направите това правилно, ще имате цялото това новооткрито време и енергия за себе си. Ще се изненадате колко много неща можете да свършите (и да ви харесат), ако му обръщате по-малко внимание.

Ще преоткриете кой сте били на първо място, преди дори да го срещнете, и това ще бъде толкова освежаващо за вас.

Ще се научите да се освобождавате от негативността

След толкова много мислене, прекалено анализиране, опити да разрешите проблемите си, най-накрая ще бъдете безгрижни.

Когато изберете мълчаливото отношение като начин за справяне с нещата, изведнъж ще почувствате, че можете лесно да се отървете от негативността и да приветствате позитивността в живота си.

Ще се почувствате по-силни, по-умни, по-добри… Всичко, което ви е подлудявало в продължение на седмици/месеци/години, сега ще бъде част от миналото ви и единственото нещо на дневен ред ще бъде да се грижите за себе си.

Ще стане по-лесно да простите и забравите

След като се дистанцирате от стресова ситуация, ви е много по-лесно да мислите по-ясно.

Ще почувствате, че всичко, което се е случило между вас и партньора ви, по някакъв начин има смисъл и това осъзнаване ще ви накара да почувствате облекчение.

Ще започнете да се фокусирате върху себе си

Ще трябва да го изхвърлите от главата си и да започнете да правите неща, които ви правят щастливи.

Може би ще се върнете към старо хоби, ще започнете отново да четете или да спортувате, да излизате повече с приятелките си – каквото и да е, ще ви накара да се почувствате така, сякаш най-накрая сте вие

Край на мисленето за това какво чувства или мисли вашият човек, само за това какво да направите след това, за да сте щастливи и развълнувани. Определено се фокусирайте върху себе си ; това е вашият път към успеха.

Колкото и да мислите, че се опитвате, винаги има шанс това, което правите, да не проработи.

Има някои често срещани грешки, които повечето момичета допускат и допускането дори на една от тях сериозно намалява шансовете ви за успех.

5 грешки, които искате да избегнете при липса на контакт

Очаквате незабавни резултати

Може да сте твърде нетърпеливи да видите резултатите и да се надявате да ги видите в същия ден, в който започнете тихото лечение. Това е невъзможно.

Мислете за това като за диета, само защото сте се хранили супер здравословно и сте спортували няколко дни, това не означава, че тялото ви веднага ще се промени. Отнема време.

По същия начин ще му отнеме време да премине през всички фази на справяне с това, което правите, за да може да осъзнае какво се случва и как да реагира.

Ако се развълнувате твърде много от това да видите резултатите твърде скоро, в крайна сметка ще направите и грешка номер две.

Да станеш наистина отчаян

Ако не видите резултати, на които се надявате достатъчно скоро, може да изпаднете в отчаяна мисъл, че методът не работи и да се върнете към старите си лоши навици.

Отново, това е просто като диета.

Ако не виждате, че отслабвате, или се връщате към яденето на нездравословни храни и никакви упражнения, или се удавяте в съмнения и негативизъм, мислейки, че никога няма да отслабнете, което забавя напредъка ви.

Във връзките това означава, че или се връщате към обажданията и му изпращате съобщения, или коментирате публикациите му в социалните медии, или започвате да мислите, че сте необичани и никога няма да намерите подходящия мъж за вас.

Отчаянието не води до никъде. Не забравяйте да останете позитивни.

Постоянни мисли за него

Това определено няма да работи, ако изрежете само комуникационната част. През целия този период от време трябва да се опитате да спрете да мислите за него напълно.

Ако сте обсебени от това къде е и какво прави, няма шанс да преминете през това. Целият процес ще се почувства като жестоко емоционално насилие и твърде принудено, за да бъде успешно.

Съсредоточете се върху себе си, собствените си нужди и запълване на времето с полезни дейности.

Опит да го накарате да ревнува

Активното мислене за начини да го нараните и да го накарате да ревнува няма да работи. Това е нещо, което трябва да оставим за незрели деца, които не знаят как да се държат в отношенията.

Той вероятно лесно ще прозре постъпката ви и целият план ще се окаже обратен.

Преразглеждане на минали събития

Не е твоя работа да мислиш отново за случилото се – това трябва да оставиш на него.

Ако започнете да мислите прекалено много за миналите си проблеми, може да стигнете до грешни заключения, защото той ви липсва и го искате обратно.

Това е вашият път към провала и вие го знаете.

Дори и да правите всичко перфектно, винаги има изключения от правилото. Някои мъже, в зависимост от обстоятелствата, просто няма да реагират на този вид лечение.

3 вида мъже, които няма да реагират на мълчаливото отношение

Човек, който е бил наранен

Ако вие сте този, който е разбил сърцето му и е наранил чувствата му, не можете да очаквате мълчаливото лечение да работи. 

Ако искате да накарате нещата с него да потръгнат, трябва да проявите търпение, защото ако не се свържете с него, само ще докажете, че не сте добра за него, което не е вашата цел.

Несигурен човек

Поради несигурността си той ще си мисли, че не ви заслужава. Той ще се страхува от отхвърляне и няма да се свърже с вас, за да не се налага да се изправя пред това чувство.

Той ще приеме мълчанието ви като доказателство, че трябва да спре да се надява да бъде с вас, дори ако той е този, който е направил грешки, които са ви накарали да използвате този метод.

Човек, който е наистина, наистина упорит

Той няма да се свърже с вас, защото е твърде горд. И дори да го направи, той ще се държи като гореспоменатия тип човек, който се свързва с вас само за да подчертае, че може да ви има.

За него всичко е борба за власт и той ще те накаже за това, че си студен с него, с още по-студен към теб.

Мълчаливо отношение в брака

Бракът е нещо, което изисква постоянна работа и от двете страни. Правилото за липса на контакт очевидно не може да се приложи тук, по същия начин, по който е много трудно да се приложи към връзките от разстояние.

Ако имате брачни проблеми, следният съвет е това, което смятаме, че е най-доброто за вас:

Не можете напълно да спрете да общувате с партньора си, така че сегментът "не говорете с него" от правилото не важи за вас.

Това, което трябва да опитате, е да спрете негативните коментари, заяжданията, молбите му да прави нещо вместо вас, лекциите, крещенето… и всичко подобно. Ще се изненадате колко полезно може да бъде това за вашия брак.

Ако имате проблеми, които са наистина тревожни и големи, горещо ви съветваме да се свържете с брачен консултант и да поискате техния професионален съвет.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay