8 знака, че се гмуркате прекалено дълбоко в нова връзка

Разберете дали и защо трябва да намалите малко скоростта

8 знака, че се гмуркате прекалено дълбоко в нова връзка

Често когато се впускате в нова връзка, сте толкова отнесени, летейки на крилете на романтиката, че забравяте да го "давате по-леко” и буквално за броени дни някак си успявате напълно да обсебите пространството на партньора си, както и той - вашето.

Както обаче се досещате, бързият старт обикновено гарантира и скорошен финал, така че определено е хубаво да забавите малко темпото, ако искате да се радвате по-дълго на отношенията, пламнали първоначално помежду ви. А за да ви помогнем, днес ще ви разкрием къде да търсите евентуалните пробойни, които на бърза ръка биха могли да потопят иначе прекрасната току-що заформила се връзка.

1. Фокусирате се изцяло върху Него
Изминали са едва няколко седмици, откакто разменихте първата целувка, а вече усещате, че цялото ви внимание и всичките мисли в главата ви са насочени само и единствено към партньора ви? Имайте предвид, че това е само и единствено във ваш ущърб. Да, фактът, че има нов човек до вас е страхотен, но не означава, че трябва да посвещавате времето си изцяло на него. В противен случай рискувате от една страна да изгубите редица ценни хора, с които допреди това сте прекарвали свободното си време, а от друга - да накарате половинката си да се чувства притиснат и обсебен. И като споменахме ценни хора…

2. Пренебрегвате приятелите си
Разпределете времето си така, че да имате време както за Него, така и за близките си. Все пак именно това са хората, които винаги са до вас в трудни моменти, така че би било изключително грубо да им обърнете гръб веднага след появата на нов човек в живота ви.

3. Избързвате с думичката с "л”
Иначе казано, прекалено рано проговаряте за любов и силни чувства, а възклицания като "Обичам те” се превръщат в ежедневие и за двама ви, преди да е минал и месец от началото на връзката. Съветът ни е прост - не избързвайте, дайте си време да се насладите на всяко ново зародило се у вас чувство, без да пришпорвате ситуацията.

4. Не знаете много за Него
Как може да сте сигурни, че именно той е Човекът, след като единственото, което знаете за него, е името му, както и това, че твърди, че е влюбен във вас? Оставяме ви сами да си отговорите на този въпрос…

5. Вече обмисляте съвместен живот
Това е важна крачка, към която в никакъв случай не трябва да се впускате току-така, независимо колко добре си пасвате във всяко едно отношение още в началото на връзката. Съгласете се, че няма как да опознаете един човек в детайли само за няколко седмици време. А представете си какво ще се случи, ако се наложи да споделяте ежедневието си с човек, който в крайна сметка се оказва напълно непознат за вас.

6. Правите дългосрочни планове за бъдещето
Това е един от основните знаци, че пришпорвате връзката си и бързате прекалено. Да, не е лошо да планирате заедно предстоящата отпуска, но ако вече говорите за общо бъдеще и съвместен живот, то определено трябва да намалите скоростта.

7. Решавате да си вземете домашно животно
Не забравяйте, че животните, както подсказва и самото им наименование, са живи същества и като такива изискват постоянни грижи и отговорността и на двама ви.

8. Забравяте да отделяте време за самите себе си
Освен на семейството и приятелите си, е важно да обръщате внимание и на нещата извън връзката, които ви правят щастлива. Не е лошо от време на време да оставате насаме със себе си и да се отдавате на любими занимания. В противен случай сте се запътили стремглаво към извода от точка 1.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay