Защо двойките, които заживяват заедно преди брака имат по-щастлив живот

Защо двойките, които заживяват заедно преди брака имат по-щастлив живот

Напоследък все повече двойки решават да заживеят заедно, преди да се оженят. Според Националния център за семейни и брачни изследвания 66% от американските семейни двойки са живели заедно преди да застанат пред олтара. И макар това решение някога да се е считало за табу, сега е много разпространено.

Ето защо съвместният живот преди брака всъщност може да бъде от полза за вашата връзка.

Опознавате се по-добре

Без значение от колко време се срещате, има неща, които ще разберете само като живеете заедно. Може да откриете нови неща и в един момент да осъзнаете, че не сте знаели нищо за партньора си! Да, ходенето на кино е забавно, но, както заявяват експертите, животът под един покрив с някого може да ви даде представа какъв човек всъщност е той и ще си изясните дали искате да прекарате живота си с него.

Разпределяте си домакинската работа

Според проучване на Pew Research Center от 2007 г. споделянето на домакинските задължения е в топ 3 на най-високопоставените въпроси, свързани с успешния брак след вярност и добър секс. Затова е за предпочитане първо да живеете заедно и да въведете система за домакинските задачи. Когато това се случи, двамата партньори ще бъдат запознати с различните отговорности и ще знаят какво се очаква от тях у дома.

Разпределяте си финансите

Докато излизате по срещи вие плащате сметките си поотделно и не сте наясно как да управлявате общ бюджет. Когато изясните помежду си кой какви разходи ще покрива, оставяте финансовите спорове настрана.

Интимност

Интимността също е една от причините хората да обмислят съвместното съжителство преди брака. Това дава възможност на двойката да прекарва качествено време заедно на физическо и емоционално ниво, което е чудесен начин за изграждане на солидни отношения преди брака.

По-добро управление на конфликтите

Вярно е, че съвместният живот е много по-голямо предизвикателство, отколкото когато да се виждате от време на време. Появяват се разногласия, докато се приспособявате един към друг. Въпреки това, когато заживеете заедно, започвате да работите по съществуващите проблеми. Тогава започвате да развивате методи за разрешаване на конфликти, което е много полезно за брака ви.

Можете да прекратите нещата, докато не е станало късно

По време на съжителството ви можете да започнете да забелязвате някои лоши знаци, които не са били налице по време на фазата на срещите. И въпреки че изборът за прекратяване на връзката може да е труден и за двете участващи страни, поне е по-лесно да се изнесете, отколкото да се разведете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay