Как да накараш един нарцисист да се страхува от теб?

Как да накараш един нарцисист да се страхува от теб?
Pexels

Току-що сте прекратили връзка с нарцисист и не можете да го свалите от гърба си? Е, ето няколко съвета как да накарате нарцисиста да се страхува от вас. По този начин със сигурност ще се отървете от тях и ще си върнете живота.

Нарцисистите обикновено са егоцентрични личности, които не се интересуват от другите. Те имат силно чувство за право и смятат, че са по-добри от другите.

В тази статия ще разгледаме как и защо нарцисистите се страхуват от хората. Запомнете, каквото и да правите, не им се поддавайте. Покажете им, че не сте техен обект, като не се страхувате от техните заплахи или тактики за сплашване.

Ето най-добрите идеи как да накарате нарцисиста да се страхува от вас:

1. Разберете предизвикателството си

Нарцисистите не са хора, с които е трудно да се справите. Много е лесно да ги ядосате и да се почувстват застрашени. Ако искате да ги накарате да се страхуват от вас, тогава трябва да разберете как мислят и какво предизвиква гнева им.

Има много начини, по които можете да направите това, но един от най-добрите е като разберете страховете на нарцисиста и след това се обърнете към тях.

2. Публично унижение

Публичното унижение е форма на отмъщение, която не е твърде груба и също така им позволява да се чувстват сякаш контролират нещата. Тези тактики могат да се използват по различни начини.

Един от тях е като ги кара да се чувстват сякаш са наблюдавани от връстниците си, което ги кара да губят самочувствието си. Друг е да се увериш, че те знаят, че имаш силата да направиш живота им труден, ако те пресекат отново. Това ще ги подлуди!

3. Говорете с хората

Нарцисистите обичат себе си повече от всичко друго. Често се чувстват имащи право на всичко и не се интересуват от чувствата на другите. Те също са много добри в избягването на неща, които могат да ги накарат да се чувстват неудобно.

Разговорът с хората и уведомяването им какво се случва в живота ви е един от най-добрите начини да накарате нарцисиста да се страхува от вас. Нарцисистите могат да се уплашат да си помислят, че ще бъдат критикувани, като говорят лице в лице с някой, когото ценят.

4. Проверка на реалността

Проверката на реалността е ефективна техника, която се основава на психологията и е най-добрият начин да се отървете от нарцисиста си. Така ще им покажете какво наистина мислят всички останали и вие за тях, вместо да гледате на живота през техните собствени очи.

Накратко, проверката на реалността е техника, при която някой задава въпроси, на които нарцисистите трудно могат да отговорят. Базира се на психологията и може да се използва като част от вашия арсенал при работа с нарцисисти.

5. Критикуване

Нарцисистите често се описват като свръхчувствителни към критика, дори когато тя е конструктивна, което може да ги накара да се защитават и да се ядосат.

Това може да бъде мощен инструмент за останалите от нас, но ако искате да излезете от връзка с нарцисист, трябва да избягвате да бъдете твърде критични.

Критиката е важна, защото кара хората да се замислят какво правят и как го правят. Всъщност това може да е единственият начин да накарате нарцисист да каже истината.

6. Държи ги отговорни

Не е лесно да накараш нарцисиста да се страхува от теб. Един от най-добрите начини да направите това е да ги държите отговорни за техните действия и поведение.

Нарцисистите са невероятно погълнати от себе си и често им е трудно да видят въздействието на действията си върху другите. Въпреки това, когато нарцисистът стане по-наясно с последствията от своите действия, той ще започне да се страхува от вас.

7. Отстоявайте позицията си

Narcs са склонни да бъдат емоционално непостоянни и често имат чувство за право. Те също са склонни да бъдат манипулативни и могат да бъдат доста опасни, когато се почувстват застрашени.

Да застанете на позиция срещу тях не означава просто да стоите изправени и да се изправите срещу тях. Става дума за това да бъдеш уверен и да изразяваш себе си. Направете го, като отстоявате това, в което вярвате, без да се страхувате да се излагате на показ.

8. Накарайте ги да ви чакат

Нарцисистите се страхуват от неизвестното, така че често карат другите да ги чакат. Така че, ако искате да накарате нарцисист да се страхува от вас, просто закъснейте.

Да, накарайте нарцисиста да ви липсва и да ви чака. Само по този начин ще ги контролирате. Страхуват се от неизвестното, поради което често карат другите да ги чакат. Така че, ако искате да накарате нарцисист да се страхува от вас, просто закъснейте.

9. Търсете подкрепа

Нарцисистите процъфтяват от вниманието. Може да се страхуват от подкрепата на други хора. Това е напомняне, че не им върви в живота.

Нарцисистите са хора, които имат много самоуважение, но им липсва емпатия. Те не са в състояние да видят нещата от гледната точка на другите хора и са склонни да бъдат много егоцентрични.

10. Без реакция

Нарцисистите се страхуват от хора, които не реагират на тях. Нарцисистът ще се страхува от вас, ако не реагирате на коментарите му или изглежда, че се интересувате от това, което имат да кажат. Това е така, защото не се поддавате на егото им.

Това всъщност е отличен начин да ги накарате да се чувстват по-контролирани, защото могат да получат реакциите, които искат от другите хора.

11. Атакувайте егото

Атаката срещу егото е стратегия, която може да се използва от всеки, който иска да накара нарцистичните хора да се страхуват от тях. Работи, защото разкрива тяхната уязвимост и ги кара да се чувстват слаби пред други хора.

Нарцисистите обикновено са егоцентрични хора, които винаги поставят себе си на първо място. Те имат повишено чувство за важност, власт и контрол над другите.

12. Кажете "не"

Знам, че това преживяване те промени и поставянето на граници и казването "не" може да е трудно, но на нарцисистите им е трудно с думата "не". Те вярват, че техните нужди са по-важни от тези на всеки друг и ще направят всичко, за да получат това, което искат.

Това затруднява нарцисистите да приемат "не" за отговор, поради което казването на "не" често е най-добрият начин да ги накарате да се страхуват от вас.

13. Експлоатирайте страховете си

Най-добрият начин да накараш нарцисист да се страхува от теб е да използваш страховете му. Те се страхуват да не бъдат изоставени и най-ефективният начин да направите това е като им дадете път за бягство.

Уверете се, че чувстват, че имат изход, нещо, което ще гарантира, че вината им няма да ги погълне. Разбира се, използвайте страха им от публично унижение и провал и срещу тях.

14. Разберете тяхната травма

Разбирането на травмата на нарцисиста е най-добрият начин да ги накарате да се почувстват застрашени, което би ги накарало да се страхуват от вас.

Нарцисистите са склонни да се страхуват от тези, които могат да разберат тяхната травма. Това е така, защото те се страхуват, че този човек може да разкрие техните уязвимости и да ги използва. Нарцисистите също се страхуват да бъдат отхвърлени от хора, с които имат близки отношения.

15. Отнасяйте се с тях като с бебета

Нарцисистите трудно създават здрави взаимоотношения, тъй като се грижат само за себе си и се страхуват, че това ще доведе до загуба на контрол върху техния имидж или самочувствие.

Въпреки това, нарцисистите могат да се превърнат в по-уверени хора, като се научат как да обичат себе си безусловно. Най-добрият начин нарцисистите да се справят с този страх е като се отнасят към тях като към бебета, точно както се държат.

16. Обиждайте ги

Обиждането на нарцисистите е най-добрият начин да ги накарате да се страхуват от вас, защото това ще ги накара да се почувстват непълноценни, което ще ги накара да загубят контрол над емоциите си и да се държат по-рационално.

Нарцисистите искат всичко да е перфектно – така че ако не можете да направите това за тях, те няма да уважават вас или вашите мнения. Това също е един от начините да ги накараш да те обсебят, защото ще искат да се докажат.

17. Засрамете ги

Въпреки това, един от начините да ги накарате да се страхуват от вас е като ги засрамите публично. Това ще ги накара да се чувстват така, сякаш нямат власт над вас, което ще ви улесни да ги манипулирате.

Narcs са хора, които имат повишено чувство за собствена значимост, нужда от възхищение и липса на емпатия.

18. Оставете ги да се провалят

Нарцисистите са хора, които имат силно чувство за превъзходство и право. Те вярват, че заслужават специално отношение заради своя интелект и умения.

Те обикновено имат високо ниво на самочувствие, което ги затруднява да приемат провал или критика. Важно е да оставите нарцисистите да се провалят, за да се научат как да приемат провала като цяло.

19. Не им се възхищавайте

Нарцисистите изпитват огромна нужда от възхищение и внимание, което може да бъде трудно да се избегне, ако сте в тяхно присъствие. Но най-добрият начин да накарате нарцисистите да се страхуват от вас е да не им се възхищавате.

Знам, че е лесно да се възхищаваш на партньора си, особено по време на фазата на любовно бомбардиране. Все пак, когато ви малтретират, трябва да спрете това поведение.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay