Малки тайни за перфектен грим

Идеално гримирана!

Гримьорката Кирстен Арнет, която отговаря за перфектния грим на много модели от световен мащаб, споделя, че има няколко хитри трика, които е научила през годините работа. Те определено могат да бъдат много полезни на всяка жена, която иска да изглежда безупречно в ежедневието си.

На първо място: за да създадете красиво гримирана кожа е важно винаги да я хидратирате с добър овлажнител, преди да нанесете каквото и да било отгоре й. Масажирайте крема или флуида нежно в кожата, за да се абсорбира по-добре, като по този начин стимулирате притока на кръв в лицето, помагайки му да се отърве от подпухналост.

Използването на основа или фон дьо тен е ключът към по-здравословен и младежки вид. Когато избирате фон дьо тен трябва да знаете, че е изключително важно цвета му да е почти същия като този на врата и горната част на гърдите ви. Ако основата се забелязва в огледалото и очертава линиите на лицето ви, значи сте сложили прекалено много.

Почти всеки гримьор ще ви каже, че колкото повече пудра използвате, толкова по-възрастна ще изглежда кожата на лицето ви. В действителност тя е необходима понякога, главно за премахване на ненужен блясък по части от лицето. За тази цел е препоръчително да се ползва възможно най-малко пудра, като се нанася само на челото, малко на носа и брадичката. Другите части на лицето се остават с естествения си блясък, като по този начин придавате свеж и натурален вид на лицето.

Според Кирстен един от най-важните "инструменти" в чантичката й с гримове е този за извиване на мигли. Може да ви изглежда незначителен или дори страшен, но добре извитите мигли отварят окото като го правят да изглежда по-голямо, будно и подмладено. Достатъчно е да поставите извивачката в основата на миглите и да задържите за около 3, 4 секунди. Веднага след това се нанася спирала.

Много спирала не значи по-хубав поглед или око. Не бива да се прекалява, особено във външните краища на очите, защото миглите може да натежат и по този начин да създадат илюзия за "тъжни очи".

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay