5 стъпки за педикюр у дома

Защото никой няма време да отиде до салона...

5 стъпки за педикюр у дома

Представете си това: навън е 100 градуса и слънцето грее. Разбира се, че ще обуете сандали. Но преди това-краката ви! Ако сте поддържали цяла зима краката си във вид, подходящ за сандали-поздравления. Наистина, заслужавате някаква награда. Но за останалата част от жените ето как да се погрижите за педикюра си, без да давате купища пари в салона за красота.

  1. Започнете с душа

    Пуснете гореща вода и използвайте парата, за да омекнат мъртвите кожи на краката ви. Използвайте ексфолиант след като измиете краката си. Използвайте пила за пети два пъти седмично, за да не ви загрубяват стъпалата чак толкова много. След като сте излезли от банята, намажете краката си с крем, но ако искате да се лакирате след това, не използвайте много мазен крем.

  2. Не използвайте нокторезачка, освен ако не е много наложително

    Нокторезачката е нож с две остриета, така че внимавайте. Възможно е да се нараните. Ако не можете да работите с нокторезачка, по-добре използвайте пила, защото ако отрежете ноктите прекалено късно, може да е опасно.

  3. Лакирайте се

    Повечето жени правят грешката да нанасят прекалено дебел слой лак, за да получат желания цвят. Но по този начин единственото, което ще постигнете е по-бързо падане на лака и по-дълго време съхнене. Нанесете само 2 слоя лак и изчакайте 2 минути преди да нанесете втория. Ще имате красив педикюр по-дълго време, а и ще изсъхне по-бързо.

  4. Поддържайте краката си

    Ако се грижите добре за тях, няма да имате нужда от повече педикюри до края на сезона. Поне веднъж седмично мажете краката си с крем или олио, след което обувайте чорапи и си лягайте така. На сутринта краката ви ще са изключително меки.

  5. Ако нямате време да се лакирате, просто нанесете прозрачен лак. Ще изглежда също толкова добре, колкото с цветен лак.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay