Как да избегнете инфекция на ноктите при педикюр?

5 полезни съвета

Как да избегнете инфекция на ноктите при педикюр?

Всички обичаме да се глезим от време на време с красив маникюр или педикюр. Тези глезотии обаче крият някои опасности, като инфекции. Много внимателно трябва да избирате салоните за красота, които посещавате, за да запазите доброто здраве на ноктите си. Има няколко ключови неща, които трябва да разгледате, преди да си запазите час за педикюр.

Чисти инструменти и работно място

Повечето салони са изключително лъскави и не изглеждат като мръсни или захабени места. Колко пъти обаче сте виждали маникюристът да почиства инструментите с някаква дезинфекцираща течност? Аз никога не съм.

Разгледайте внимателно навиците на персонала, колко чисто изглежда мястото и други подобни уж дребни подробности. След като намерите място, което е сравнително чисто, станете редовен клиент и не го сменяйте.

Избирайте лака си внимателно

Ясно е, че тази четка, с която ще ви лакират, са лакирани още хиляди нокти преди вашите. Единият вариант да избегнете това е да си носите лак от вкъщи, но така леко се губи смисъла на маникюра. А другият вариант е да си избирате лакове, които изглеждат по-запазени. Не избирайте такива шишенца, които са наполовина празни или са с изтрити етикети.

Не позволявайте да режат кожичките ви

Кожата е защитен слой, който предпазва организма от инфекции и замърсявания. Не позволявайте да ви изрежат кожичките, особено със същата ножица, с която са резали кожичките на много хора преди вас.

Проверете за сертификати

Проучете дали човекът, който ще се занимава с ноктите ви е професионалист. Проверете валидността на сертификатите, закачени по стените на салона.

Ако все пак получите някаква инфекция, лекувайте я правилно, за да не си създадете неприятности.  

Станете част от Jenite.bg във facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay