Масаж за лице: Ето как да се преобразите

Масаж за лице: Ето как да се преобразите
Canva

Масажът на лицето може да бъде ефективен инструмент за оформяне и поддържане на здрав и младежки вид на кожата. Той помага за подобряване на кръвообращението, увеличаване на притока на кислород и хранителни вещества към клетките на кожата и стимулиране на производството на колаген и еластин. Ето как масажите на лицето допринасят за оформянето му:

Подобрява кръвообращението

Масажът подобрява притока на кръв към кожата, което й осигурява основни хранителни вещества и кислород. Това помага за подмладяване на кожата, намалява появата на фини линии и бръчки и подобрява цялостната текстура и тонус.

Стимулира лимфния дренаж

Масажът на лицето стимулира лимфния поток, който помага за отстраняването на токсините и отпадъчните продукти от кожата. Това може да намали подпухналостта и подуването, оставяйки кожата да изглежда по-стегната и оформена.

Увеличава производството на колаген и еластин

Чрез стимулиране на кръвообращението и лимфния поток, масажът на лицето също насърчава производството на колаген и еластин, два протеина, които осигуряват структура и еластичност на кожата. Това може да помогне за намаляване на появата на бръчки и фини линии и да подобри цялостната плътност на кожата.

Отпуска мускулите на лицето

Редовните масажи на лицето могат да помогнат за отпускане на напрегнатите мускули на лицето, което може да допринесе за появата на бръчки и фини линии. Като отпуска тези мускули, масажът може да помогне за поддържане на формата на лицето и да предотврати развитието на бръчки.

Насърчава релаксацията

Масажът на лицето също може да помогне за намаляване на стреса и насърчаване на релаксацията, което може да има положително въздействие върху външния вид на кожата. Стресът може да причини възпаление и акне, така че поддържането на спокойно състояние може да помогне за поддържане на здрава кожа.

Подобрява усвояването на продуктите за грижа за кожата

Масажът може да помогне за подобряване на усвояването на продуктите за грижа за кожата, като серуми и кремове, прилагани върху лицето. Това означава, че активните съставки в тези продукти могат да проникнат по-дълбоко в кожата, което води до по-добри резултати.

Трябва да имате предвид, че докато масажът на лицето може да допринесе за оформянето и поддържането на здрава кожа, той не е заместител на редовната грижа за кожата, здравословния начин на живот и професионалните лечения, ако е необходимо. Консултирайте се с дерматолог или специалист по грижа за кожата за персонализирани съвети относно вашата специфична кожа и нужди.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay