Митове за косата

Митове за косата

Като жени, ние постоянно се чудим какво да подобрим във външния си вид. Кожата ли, ноктите ли, косата ли?

 

Истината е, че слухове има всякакви. Всяка фризьорка дава различен съвет, списанията пък пишат друго, наша приятелка ни казва трето.

 

Ние ви предлагаме нашето мнение за някои от популярните факти за поддържане на косата:

 

След определена възраст, жените НЕ трябва да държат косата си къса – след 40-годишна възраст, дългата коса не задължително ви прави да изглеждате по-възрастни, но имайки предвид, че с годините тя изтънява, придайте ѝ малко обем като я подстрижете на интересни етажи и я раздвижите около лицето. Гладко правата и равна коса е прекалено остра.

 

Не е задължително бретона да е прав – някои стилисти препоръчват да сложите върху влажния си бретон стилизиращ продукт, след което да го пригладите леко с ръка, на една страна и да го оставите да изсъхне сам. Така ще се получи красива вълна, която омекотява цялото лице.

 

Не намалявайте температурата – популярния слух, че когато си изправяме косата с преса е по-добре да е на ниска температура, може и да се окаже неверен. Някои стилисти твърдят, че когато ползваме пресата на ниска температура, се налага да минаваме през един кичур много повече пъти, което всъщност уморява косата много. Не е съвсем лишено от логика.

 

Ходенето на фризьор всеки месец не е необходимо – истината е, че косата просто не расте толкова бързо. При повечето прически са необходими поне 3 месеца, за да загубят напълно формата си. Особено, ако искате да имате дълга коса, подстригвате ли я всеки месец, това значи тя винаги да си седи на тази дължина. За да расте прогресивно, трябва да се подстригва най-малко на месец и половина.

 

За да поддържате все пак, краищата здрави, стилисти препоръчват хидратиращ крем или серум.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay