Границите между мъжка и дамска мода се размиват все повече

Бъдещето на модата - полова неутралност!

Границите между мъжка и дамска мода се размиват все повече

Множество знаменитости отбелязаха гръмкото си присъствие на фестивала "Coachella” в Калифорния миналия уикенд, но начина, по който го направи Кание Уест, продължава да се обсъжда.

 

Славният рапър се появи с риза от дамската пролетно-лятна колекция на "Celine”. В допълнение беше прибавил и няколко женски гривни и тежък златен гердан - модел който все по-често забелязваме висящ на врата на момичетата.

 

Първата ни мисъл беше: трябва да поздравим Кание, че проявява такъв добър вкус при избора на женски дрехи.

 

Втората мисъл: не се ли размиват леко границите между унисекс вълната и модата като цяло?


Кание не е единственият представител на полово-неутралната мода. Напоследък забелязваме много мъже да обличат дрехите на жените си или да присвояват женските визии от модните подиуми.

 

Да вземем за пример Андрю Мъкамал, който е настоящ асистент в "Seventeen” и бивш асистент на Кели Кутрон, която го уволни, защото според нея той искаше да бъде звезда, а не да носи кафето ѝ. Именно той ни обяснява причината довела до новото явление в модата:

 

"Много е просто. Жените имат по-богат избор. Техните колекции разглеждат различните фигури, форми, платове, десени, щампи и цветове. Мъжките колекции не достигат до там."

 

На отсрещния бряг забелязваме обаче, че има модни маниаци, които не са на това мнение. За Ана Дело Русо мъжките колекции, като тази на "Umit Benan", определено имат какво да ѝ дадат. На същото мнение е и Тейлър Томаси Хил, редактор в модния отдел на Marie Claire, САЩ, която прекрачи границата на полово различие с "Comme des Garçons".

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 27.04.2011|14:33
Определено вече границите започнаха да се размиват и това не ми харесва лично на мен. Мъжът си е мъж и не му отива да носи гердани, гривни, дори обици, подобни на женските. Може много хора да си кажат, че мисленето ми е старо и вече на модата се гледа с друго око, но аз мисля така. Не мога да си представя с моя мъж да носим едни и същи дрехи и той да използва моите аксесоари. Ужас! Има много елегантни и стилни мъжки дрехи, които очертават извивките на мъжкото тяло по начин, който подлудява в буквалният смисъл жените.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay