Диамантите са най-добрия приятел на женските крака

Най-скъпите обувки в света

За 140 000 паунда, не е учудващо, че тези златно-диамантени обувки, които са плод на въображението на дизайнера на бижута Кристофър Майкъл Шелис, все още не са продадени, а са на разпродажба вече от 5 месеца.

 

"Тези обувки създадоха истинска тръпка, но има още път да се извърви. Имали сме дискусии с определени потенциални купувачи, но не мога да кажа кои," каза Шелис.

 

Създадени от екип златари при температури от над 1000 градуса, всеки чифт е направен от солидно злато и над 2 200 диаманта, общо 30 карата. 

 

Обувките биха били идеални за Саудитска принцеса – с подходящ бюджет и начин на живот. Някоя, която търси следващата крачка, след "простоватите" модели на Кристиан Лубутен.

 

"Целта на това бе да създадем едно по рода си бижу, което жените да носят не на врата си, а на краката. Малко като да намериш археологически разкопки, които след хиляди години ще бъдат разглеждани като съкровище – съкровище за крака," добави Шелис.

 

Почитателите на този чифт бижута, трябва да се отправят към "Artbox” - изложба в Бирмингам, Англия, за да огледат добре диамантения експонат.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 15.04.2011|14:04
Уникални обувки, а и много скъпи. Истинско бижу за една модерна и стилна жена. Мисля, че скоро някоя истинска дама ще има щастието да се сдобие с такива изящни обувки и ще бъде забелязана на някое светско парти.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay