Ето какво НИКОГА не трябва да носите като гост на сватба

Ето какво НИКОГА не трябва да носите като гост на сватба
Canva

Сватбите в наши дни имат все по-малко модни правила, отколкото през миналите десетилетия, което е страхотно, но също така прави нещата малко по-сложни. Много от днешните булки заменят традиционните рокли в полза на елегантни панталони или гащеризони, понякога младоженецът пропуска типичния черен смокинг и залага на пастелен костюм. Това означава, че гостите също имат свобода да изпробват различни стилове.

Все пак има няколко неща, които трябва да запомните при избора на облекло, за да запазите уважение към церемонията и младоженците. Някои от правилата са доста ясни и лесни за следване (напр. какви цветове да избягвате), докато други изискват малко повече планиране на облеклото.

Ето няколко неща, които обикновено не се препоръчват да се носят, за да не привличате нежелано внимание или да не нарушавате общоприетите норми на поведение по време на сватбеното тържество:

Бяла рокля или тоалет

Бялото обикновено се смята за цвят, резервиран за булката. Ако изберете бяла рокля или тоалет, може да изглежда като опит да се конкурирате или привлечете внимание.

Твърде провокативни или разголени дрехи

Сватбите обикновено са формални събития, затова е добре да избягвате прекалено откритите деколтета или облекла, които са изключително провокативни. Помислете за дължината на роклята, деколтето или цепките и се стремете да бъдете умерени.

Бели аксесоари

Ако изберете аксесоари, като например шапка, шал или чанта, избягвайте да са бели. Отново, това може да бъде възприето като опит да се конкурирате с булката.

Тениски или спортни облекла

Сватбите са официални събития, затова е добре да се облечете подходящо. Тениските, дънковите панталони или спортните облекла могат да бъдат неподходящи за такъв повод.

Прекалено ярки цветове

При избора на облекло се стремете да не избирате прекалено ярки или искрящи цветове, които могат да отклонят вниманието от булката и младоженеца.

Не се противопоставяйте на дрескода

Не носете смокинг или бална рокля на сватба в задния двор - в този случай е по-добре тоалетът да е малко по-сдържан. Събразетете часа и мястто, когато избирате облекло - не би било подоходящо да се появите с вечерна рокля с пайети по време на обедно тържество например. Ако пък сватбата се провежда на плажа, тънките токчета със сигурност не са опция.


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay