Как да преживеете цял ден на високи токчета

Как да преживеете цял ден на високи токчета

През лятото обикновено има най-много празненства като сватби, кръщенета и т.н. Също така е сезонът, в който ходим на най-много партита. Това предполага носенето на красиви рокли и високи токчета. Обувките с висок ток визуално удължават краката и придават женственост на походката. Но колкото и страхотно да изглеждаме на токчета, безспорен факт е, че те ни убиват бавно. Носенето на токове може да бъде много болезнено и неприятно изживяване, затова много жени просто се отказват от тях. Сега ще ви дадем няколко съвета за това как да преживеете цял ден на високи токове:

1. Сложете обувките си във фризера

Сложете обувките във фризера за 30 минути. Когато обуете студените обувки след това, ще усетите как те се адаптират към формата на крака ви. Ако пък обувките ви стягат, можете да сложите пликчета с вода в тях и да ги сложите във фризера. Това ще ги отпусне малко. 

2. Чорапи и гореща вода

Намокрете чорапи с гореща вода. След това ги обуйте и сложете обувките си. Разходете се малко вкъщи така, след това свалете чорапите и ще забележите, че обувките малко са се отпуснали и са ви по-свободни.

3. Двойнолепещо тиксо

Залепете краката си за обувките с помощта на двойнолепещо тиксо. Това ще предотврати появата на мехури и мазоли, тъй като кракът ви ще стои на място и няма да се притиска в стените на обувката.

4. Използвайте специални стелки за високи токове

Тези стелки са предназначени за носене с високи обувки. Те обикновено са изработени от силикон и се поставят под възглавничката (най-меката част на ходилото). Те предотвратяват пързаляне на крака напред, намалявайки болката.

5. Хидратиращ крем

Нанасянето на хидратиращ крем на ходилата, преди да обуете обувките, може да предпази краката ви от мехури и мазоли, тъй като намалява триенето на кожата в самата обувка. Това е особено ефикасно, ако обувките са нови. 

6. Бебешка пудра

Ако имате бебешка пудра, използвайте я. Тя намалява изпотяването, което пък от своя страна свежда до минимум движението на крака вътре в обувката и предпазва от наранявания.

7. Лепяща лента за пръстите 

Всичко, което трябва да направите, е да залепите втория и средния пръст заедно. Това намалява натиска върху нерва, който е между тези два пръста, а обикновено точно този нерв причинява болка.

8. Не сваляйте обувките си

Повечето жени имат навика да свалят обувките си, докато са седнали на масата, за да си починат краката им от токчетата. Оказва се, че това е голяма грешка, тъй като ще получим облекчение за момент, но краката бързо ще се подуят и когато обуем обувките пак, ще бъде много по-болезнено.

9. Носете обувките вкъщи

Особено ако обувките са нови, трябва да ги носите поне седмица вкъщи, преди да излезете с тях. По този начин ще свикнете с обувките, а и те ще се разпуснат малко. 

10. Дезодорант

Преди да обуете обувките, нанесете малко рол-он върху проблемните зони, това ше намали триенето и съответно болката.

11. Не спирайте

Не се отказвайте. Колкото по-често носите токчета, толкова повече ще свикнете да ходите на такива обувки. 

12. Не забравяйте за правилната грижа за краката

Ако имате напукани пети, мазоли и твърда кожа, обувките на висок ток само ще влошат положението. Така че грижата за краката е изключително важна. 

13. Изберете правилните токчета

Ако преди не сте носили токчета, не бързайте да си купите прекалено високи токове. Важно е поне първите ви обувки на висок ток да са удобни. Изберете малко по-ниско токче, по-широка пета и малка платформа под пръстите. 

14. Лепенки

Помнете, че винаги трябва да имате лепенки в дамската си чанта. Те ще ви спасят, ако обувките ви направят рани.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay