Кейт Бланшет: съвременната Одри Хепбърн на "Оскарите"

Аристократизмът все още живее в модата!

"Оскарите" бяха раздадени, "Кодак тиатър" в Холивуд видя най-прелестните създания от звездната си алея и днес светът ликува и критикува.

 

Поддадох се на изкушението и започнах да разглеждам роклите, които се "разходиха" вчера на червения килим и както винаги, те предизвикаха положителни и не толкова положителни реакции в мен.

 

"Черният лебед" Натали Портман показа по красив начин бременността си с цвета на римските императори, но Скарлет Йохансон сякаш се справи по-добре с интерпретацията на пурпура, който така добре контрастираше с тена и косата ѝ, а Мила Кунис сияеше в романтична рокля в цвят лавандула (един от задължителните този сезон). Преминах към следващата стъпка от цветовия спектър и буквално се гмурнах в морето от бледи бежови рокли от дантели, пера и изящни материи, покриващи телата на Мелиса Лео, Мишел Уилямс, Холи Бери и малката Хейли Стейнфийлд.

 

И тогава се случи онова приятно учудване, което до такава степен те грабва, че те вдъхновява да твориш. Някъде там на границата между бежовото и лавандулата се появи Кейт Бланшет и ме остави безмълвна.

 

Едно изумително дизайнерско творение на новият гений на "Givenchy”, Рикардо Тиши, от пролетно-лятната му колекция, сякаш беше открил правилния притежател. Рамката, която се оформя в предната част от иновативната кройка на роклята подчерта тънката талия на Бланшет, а късата ѝ руса коса позволи на акцента – жълтата коралова декорация на гърба – да извърши правилно функцията си.


Иновативност, която препраща единствено и само към Хуберт де Живанши, който от 1951г. превръща името "Givenchy” в любима марка за "Оскарите" с помощта на най-големия ѝ защитник - Одри Хепбърн. С цялото си уважение към гигантите Джон Галиано и Александър МакКуин, Рикардо Тиши не само успешно върна модната къща на крака, а и върна представата и философията на Живанши за стил обратно на модната сцена. Както той самия споделя, модата е много повече от показност и слава.


Съзнателно или не, но Кейт Бланшет направи най-добрият подарък на дизайнера, който утре ще отпразнува 6 успешни години като главен дизайнер на "Givenchy”. Тя не само "облече" "Оскарите", но и показа, че аристократизма все още живее в модната индустрия – идея, която е водеща в творенията на Тиши

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay