Модните съвети на Сирма: Аксесоарите на лято 2013

Сетове от разнообразни бижута, сандали с тънки каишки или дебели токове, прозрачни чанти, капси, пискюли, етно бродерии - чаровната блогърка Сирма Маркова ще ни помогне да се ориентираме в дръзките актуални тенденции

Модните съвети на Сирма: Аксесоарите на лято 2013

Този месец специална гостенка в Jenite.bg е модната блогърка Сирма Маркова. По своя красиво-увлекателен начин, тя ни разказва и показва какви са най-актуалните тенденции в облеклото за лято 2013. Ако стилът ѝ ви харесва и сте жадни за още свежи предложения от красивата Сирма, можете да посетите блога ѝ, като последвате този линк.

Нека първо припомним какво сме ви разказвали за нея. Сирма е на 27 години, от София и е изключително нежна млада дама. Нежна, но и също толкова амбициозна. Завършила е Средно художествено училище за приложни изкуства в столицата, а след това е продължила образованието си в Художествената академия. Има бакалавърска степен по "Пространствено оформление" и магистърска - по "Рекламен дизайн".

Официално Сирма работи като пространствен и графичен дизайнер, но ние я намерихме покрай блога ѝ. Ето какво казва за него: "Истинско удоволствие и забавление е да създавам модни съчетания и след това да ги реализирам, а принципите, които важат в пространствения и графичен дизайн, са същите както и при комбинирането на дрехи и аксесоари - контрасти, акценти, графики... Така че лесно намирам допирната точка между професията и хобито".

Попитахме Сирма и кои според нея са трите най-важни качества на истински модерната дама: умението да миксира (супер актуалните тенденции със стари такива); да проявява индивидуалност във визиите си; да не се страхува да експериментира.

Напълно сме съгласни с това определение за стил. И определено смятаме, че посочените три качества се проявяват най-категорично в избора на аксесоари към облеклото. За да можем да си "сготвим" истински издържани визии за лято 2013, трябва да познаваме възможните "подправки" към тях. Ето подробните насоки, които Сирма ни даде по този въпрос: 

Този сезон дизайнерите предлагат огромно разнообразие при аксесоарите. Обемите варират: от ултра пищни колиета и масивни гривни до изключително тънки и нежни халки и пръстени, гривни и верижки. И двете тенденции са водещи в момента - остава да изберете коя искате да използвате във вашата визия.

Пръстените
Това лято при тях важи правилото "Колкото повече, толкова по-добре!". Носят се по много, на всеки пръст,  дори на всяка фаланга! Изключително елегантно и в същото време модерно стоят няколко тънки халки, разположени по цялата дължина на пръста. Можете да оставите само пръстените като акцент или пък да ги комбинирате с една-единствена висяща обица на ухото.

Гривните
Нанизи от цветни и разнородни гривни придават свежест и бохемско усещане. Смесете дизайни от конци, кожа, блестящи камъни и различни по цвят метали. Няма правила и закони, важното е да ви хареса крайният резултат и да направите ваша собствена композиция, отговаряща на настроението ви и кореспондираща с визията ви.

Модните съвети на Сирма: Аксесоарите на лято 2013
Обици
Много актуална в момента е асиметрията при обиците - комбинация от голяма, обемна и по-малка и семпла, или дори само една, висяща, с интересна форма и украса.

Колиетата
Това лято те отново са пищни, цветни и привличащи погледите, но освен тази тенденция забелязвам, че се появява и нова - по-тънки и нежни колиета, "напластени" едно върху друго и съчетани в цяла композиция. Няма значение какъв е цветът на метала, стига да бъде постигната хармония в целия сет.

Чантите
Освен класическите изчистени модели, през този летен сезон ще се носят чанти с кръгло дъно, клъчове от различни ефектни материи, чанти-кутии от цветен или напълно прозрачен плексиглас и чанти, наподобяващи пликове за хранителни покупки, но изработени от кожа.

Обувките
Това лято дизайнерите предлагат огромно разнообразие и при обувките.

Модните съвети на Сирма: Аксесоарите на лято 2013
Еспадрилите, които започнаха да се срещат в колекциите още преди няколко сезона, сега вече се  предлагат в почти всеки магазин за обувки във вякакви цветове и с най-различни шарки и украси от камъни, ширити и пайети.

Сандалите с тънки каишки също са сред най-срещаните модели. Леки, семпли и много нежни, те определено са чудесен избор за топлото време.

Мокасините са една непреходна класика, която винаги носи усещане за стил и практичност.

Сандалите с масивен ток са супер тренди, но същевременно придават ретро звучене на целия сет. Можете да изберете по-изчистени модели и такива, чиито токове са украсени с капси, шипове или цветни ленти.

За стилно и класическо излъчване препоръчвам обувките със заострен връх, голямо деколте и тънък ток, но за по-голямо разнообразие и акцент, нека те бъдат в ярък цвят или с металически отблясък.

Модните съвети на Сирма: Аксесоарите на лято 2013
Шапките
Друг красив аксесоар, придаващ нужната доза шик и прекрасно завършващ цялата визия, е шапката. За смелите дами препоръчвам ултра женствени шапки с огромни периферии. С тях бихте могли да постигнете съвършеното елегантно, романтично и същевременно загадъчно усещане.

Шапките тип федора от плат или изплетени от рафия придават по-спортен силует на визията и са много актуални и това лято. Те се съчетават добре с дълъг панталон или шорти от деним.

Шапките с козирки отново са на мода, но този път ги срещаме в много по-интересен вариант, различен от познатата ни спортна бейзболна шапка. Те са разкрасени с множество капси или флорални мотиви. Такъв модел шапка придава тийн настроение в тоалета ви.

Слънчеви очила
Ретро формите при слънчевите очила са тотален хит: огромни и с кръгла форма, "котешки очи",  тип "Джон Ленън". Истинска сензация са и очилата с огледален ефект, които придават дръзко и модерно излъчване на цялостната визия.

Модните съвети на Сирма: Аксесоарите на лято 2013
ЛАЙТМОТИВИ И УКРАСИ

Блестящи камъни

Макар и тази тенденция да не е нова (зпочна преди няколко сезона), сега тя набира пълна сила и навсякъде виждаме украси от камъни - по чантите, обувките или композирани в пищни блестящи колиета. Тези лъскави детайли придават необходимата доза лукс и женственост на визията, стига да са в умерени количества.

Пискюли и ресни
За да постигнете бохемски шик е достатъчно да се сдобиете този сезон с чанта с едри пискюли или със сандали с кожени ресни. Пискюлите присъстват навсякъде в колекциите: като завършек на колан, при обиците и колиетата, като детайл при чантите и шаловете... Единственото условие, за да постигнете баланс във визията си, е да ги оставите в ролята на водещ акцент.

Шипове и капси
Те са в изобилие. Използват се за украса на чанти, шапки, обувки, гривни и колиета. През лятото, освен златистите и сребристите шипове и капси, се използват за украса и цветни - от неонови до пастелно оцветени.

Модните съвети на Сирма: Аксесоарите на лято 2013
Етно бродерии и ширити
Тъй като етно тенденцията е една от водещите за този сезон, ширитите с етно мотиви се използват при декорациятна на повечето летни аксесоари. Откриваме ги и при ръчно плетените гривни, както и като бродерии. Те са много цветни, разнообразни и атрактивни.

Огледално-металически блясък
За изискана визия или за по-неочакван ефект, прибавете към аутфита си аксесоар с огледално-металически блясък. Абсолютен хит в момента са клъчове и обувки в сребристо с огледален финиш.

Прозрачни аксесоари
Чудесно допълнение при по-минималистичните визии са изцяло прозрачните аксесоари и детайли по тях. Чантите от плексиглас с форма на малка кутийка, клъчове от астралон, токове и цели платформи от прозрачен материал, както и трансперантни плексигласови бижута придават футуристично усещане, а с простотата и липсата на активен цвят те допълват перфектно черно-белия геометричен тренд.

Модните съвети на Сирма: Аксесоарите на лято 2013
Не забравяйте аксесоарите, те са финалните акценти във визията! Придават завършеност и персонализират  вашия стил. Дали ще прибавите ярка чанта, сет от няколко гривни или интересен колан, всичко зависи от това како излъчване искате да постигнете.

Благодарим на Сирма за свежото настроение, което ни донесе! С нетърпение очакваме да се срещнем с нея и следващия четвъртък. Ако и вие харесвате стила на младата блогърка, ако искате да следите нейните предложения, можете да ги откриете в красивия ѝ блог. А ако искате да ви запознаваме с още талантливи българи, присъединете се към страницата на Jenite.bg във фейсбук!

21 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



39
Не е посочен 01.06.2013|23:29
Свеж подбор на визии и доста подробен обзор на тенденциите за сезона :) www.styleinspiratrice.com
38
Не е посочен 31.05.2013|21:04
Страхотни и много актуални визии, аксесоари и предложения за лятото! Благодаря за съветите!
37
Не е посочен 31.05.2013|15:56
На мен лично не ми допаднаха предложенията.
36
Не е посочен 31.05.2013|15:00
Влез в блога й, под всяка статия пише от къде са дрехите и аксесоарите.
35
Не е посочен 31.05.2013|14:43
кой ли не вече дава съвети
34
Не е посочен 31.05.2013|13:57
този път стават
33
Не е посочен 31.05.2013|13:49
Доста от тези неща не съм срещала никъде в мрежата.
32
Не е посочен 31.05.2013|13:47
Има много оригинални предложения.
31
Не е посочен 31.05.2013|12:11
Много ми харесва чантата, която имитира торбичка за пазаруване! Само дето не мога да я намеря в нормалните магазини!
30
Не е посочен 31.05.2013|11:45
Искам и аз такива панталонки!
29
Не е посочен 31.05.2013|11:26
Добри предложения, дано дамите не злоупотребяват с позволения им кич.
28
Не е посочен 31.05.2013|11:25
Ще имам в предвид съветите на Сирма.
27
Не е посочен 30.05.2013|19:29
Направо ти й купи;)
26
Не е посочен 30.05.2013|19:29
Нищо от показаното не ми хареса.
25
Не е посочен 30.05.2013|17:25
И аз харесах някои,но не в такава комбинация.
24
Не е посочен 30.05.2013|17:24
Този стил определено не ми допада.
23
Не е посочен 30.05.2013|17:17
Мдам добре се е получило.
22
Не е посочен 30.05.2013|17:08
Много готини тендеции, особено това с етно мотивите и шиповете много ме радва. Пак супер добри съвети от Сирма.
21
Не е посочен 30.05.2013|16:57
Много ми харесват тия чантички сега, които са като големи портмонета ;)
20
Не е посочен 30.05.2013|16:54
Има и добри нещица ,които ми харесаха.
19
Не е посочен 30.05.2013|16:04
Тая Сирма тоя път доста неща е уцелила.
18
Не е посочен 30.05.2013|16:03
Много красиви аксесоари, определено ми харесаха тези гривни и ризката с кученцата.
17
Не е посочен 30.05.2013|15:55
Много ми харесват очилата й първата снимка!
16
Не е посочен 30.05.2013|15:32
все мъдреци, съвети да дават
15
Не е посочен 30.05.2013|15:27
Много ме кефи панталончето на последната снимка!
14
Не е посочен 30.05.2013|14:55
Да ти кажа, аз изобщо не се виждам с много пръстени по ръцете.
13
Не е посочен 30.05.2013|14:54
Относно пръстените и гривните аз няма да бъда модерна, защото не обичам да нося много бижута.
12
Не е посочен 30.05.2013|14:53
то едни съвети
11
Не е посочен 30.05.2013|14:37
и аз.а имам много ненормални приятелки които като се въведе дадена мода и задължително се обличат по нея независимо от това че може и да не им харесва.луда работа.
10
Не е посочен 30.05.2013|14:26
Не я разбирам тази мода, всеки си има своя модна линия и си я спазва, не смятам, че е необходимо всички да бъдат облечени по една и съща модна тенденция, харесвам повече собствения стил и мода.
9
Не е посочен 30.05.2013|14:20
не съм виждал момичета да се разхождат така.
8
Не е посочен 30.05.2013|14:05
не мога да кажа,че има нещо интересно..
7
Не е посочен 30.05.2013|13:53
Много интересни и цветни тенденции.
6
Не е посочен 30.05.2013|13:46
различни и иновативни идеи , но на мен не ми допадат
5
Не е посочен 30.05.2013|13:30
да,а ако имаше някое момиче на баловете с подобни бижута веднага щяхте да кажете,че са лоши :Р
4
Не е посочен 30.05.2013|13:21
Чантите тип пликове са адски модерни. и много ме кефят. но многото пръстени са ми грозни.
3
Не е посочен 30.05.2013|13:18
Много ми харесаха част от предложенията!
2
Не е посочен 30.05.2013|12:45
Бих препоръчал на моята приятелка да си слага кулие, но да не е от онези шарените, че сигурно много ще дразни...
1
Не е посочен 30.05.2013|12:28
Една много полезна статия .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay