Може ли балсамът да навреди повече, отколкото да помогне да устните ви

Може ли балсамът да навреди повече, отколкото да помогне да устните ви

Има милион продукти, които обещават бързо решение на напуканите ви устни, но истинската борба срещу тях започва, когато влезете в местната аптека, за да си купите балсам за устни. Макар че балсамът с плодов аромат може да е примамлив, някои съдържат ненужни съставки, които всъщност могат да причинят на устните ви повече вреда, отколкото полза.

Най-важната част от пазаруването е търсенето на комбинация от съставки, които действат като хидратиращи и съставки, действащи като уплътнители. Топлината на устните ви топи балсама, така че овлажняващите съставки да могат да се абсорбират от сухата кожа, а уплътняващите компоненти покриват устните, създавайки защитен слой. Той предотвратява загубата на вода. Така че ако имате продукти с комбинация от овлажнители и уплътнители, ще се възползвате от предимствата на двете. Търсете овлажнители като масло от ший или масло от вечерна иглика и уплътнител като пчелен восък.

Друга важна стъпка към избора на защита на устните е да се уверите, че балсамът има слънцезащита. Хората често забравят, че от слънчевите лъчи трябва да предпазват и устните си. Ако балсамът ви няма такъв фактор, нанесете овлажняващ балсам, оставете го да изсъхне и след това нанесете слънцезащитен крем.

За да предпазите усмивката си, проверете два пъти списъка на съставките на балсама и избягвайте някои, които могат да раздразнят кожата ви.

Аромати

Докато ароматът на дъвка ви кара да се връщате назад във времето, стойте далеч от ароматите. Много хора също имат алергии или други реакции към аромати, които се слагат в балсамите за устни, за да ги накарат да миришат и да имат малко по-добър вкус.

Фенол или ментол

Въпреки че тези съставки веднага могат да осигурят охлаждащ ефект, не бъркайте усещането за лечебно. Избягвайте балсами с подобни съставки. Те могат да доведат до дразнене и могат да направят устните ви по-чувствителни.

Витамин Е

Дерматолозите все още спорят по този въпрос. Докато някои хора изпитват алергични реакции към локални приложения на витамина, изследвания показват, че алергията е невероятно рядка. За да не рискувате обаче си спестете тази съставки и опитайте продукт с пчелен восък, той задържа влагата по-добре и рискът от дразнене е нулев.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay