"Джаз Плюс Фестивал" идва с пролетта

"Джаз Плюс Фестивал" идва с пролетта

"Джаз Плюс Фестивал" идва с пролетта

Предстои седмото издание на "Джаз Плюс Фестивал", в което ще участват музиканти от Бразилия, Великобритания, Германия, Испания, Полша, Унгария и Швеция, съобщават организаторите на фестивала.

Концертите ще се проведат в Sofia Live Club в периода 15 март – 6 април. Програмата за събитието представя едни от най-добрите и актуални акустични музиканти от Европа, като тази година акцентът пада върху малки формации – соло, дуети, трио и квартети.

Всички концерти са с начален час 20:00 ч. Децата ще бъдат допускани безплатно. Билети за концертите се продават в мрежата на "Тикет Плюс", онлайн на www.ticketplus.bg, в "Дюкян Меломан", в магазините "Пикадили", "Техномаркет", "Ориндж", "Пъблик" и "Фотосинтезис". Цените на билетите са от 17.50 до 40.00 лв.

Фестивалът "Джаз Плюс” се организира с подкрепата на Столична община, Полския институт, Унгарския културен институт, Британския съвет, Институт "Сервантес", Посолството на Испания.

Повече информация и материали за събитието можете да получите на уебсайта на фестивала.

Програма за фестивала "Джаз Плюс":

15.03.2011 – Antonio Forcione

16.03.2011 – Antonio Forcione & Adriano Adewale

На 15 март откриването на фестивала ще направи роденият в Италия британски китарист Антонио Форчоне със соло представление, а на следващия ден – 16 март – към него ще се присъедини роденият в Бразилия перкусионист Адриано Адеуале.

Възхваляван като "Джими Хендрикс на акустичната китара”, носител на многобройни отличия, Антонио Форчоне е един от най-харизматичните изпълнители на нашето съвремие. Той разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение и вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята импровизирана и силно мелодична музика.

23.03.2011 – Ferenc Snetberger & Markus Stockhausen

Сформирано през 2000 г., дуото Ференц Шнетбергер (китара) - Маркус Щокхаузен (тромпет) бързо привлича вниманието върху себе си с многобройните си и вълнуващи концертни изяви. Музиката им може да бъде описана като модерна импровизирана музика с джаз, етно и електронни мотиви. Естествено и по искрен начин те предават меланхолично нежното настроение, заложено в композициите им. 

28.03.2011 – Lars Danielsson & Leszek Mozdzer

Шведският басист Ларс Даниелсон и полският пианист Лешек Можджер се срещат преди 8 години на един концерт във Варшава. Двамата имат няколко съвместни проекта, като началото на световната им известност като дуо идва със записа на албума Pasodoble (ACT). Тих, изящен, типично европейски запис, който разкрива красотата си малко по малко, с всяко прослушване, албумът съдържа пиеси на двамата артисти.

01.04.2011 – Javier Colina/Marc Miralta/Perico Sambeat – CMS Trio

На 1 април пък ще имаме удоволствието да се потопим в музикалния свят на трима музиканти от Испания – Хавиер Колина (контрабас), Марк Миралта (ударни) и Перико Самбеат (саксофон). Това е една формация, която става основа на много проекти и борави с широка палитра от изразни средства от джаз до фламенко и кубинска музика. Албумът им Colina Miralta Sambeat Trio е един от най-продаваните дискове за 2007 г. и е номиниран за най-добър джаз албум на испанските Награди за музика през 2008 г.

06.04.2011 – Hidden Orchestra / DJ Dossiu Amudjev

Последният концерт от тазгодишната програма е на 6 април. Той ще започне с изява на диджей Досю Амуджев, започнал да промотира стиловете фънк, есид джаз и фюжън в българските клубове още в средата на 90-те. 

След това на сцената ще се качат музикантите от Хидън Оркестра (Шотландия), за да представят дебютния си проект "Night Walks” (Tru Thoughts). В основата му стоят Джо Ачисън и Попи Акройд, които от доста време активно участват в културния живот на Единбург като продуценти, композитори и изпълнители на филмова и театрална музика. 

Без съмнение "Night Walks” е един от най-красивите албуми за 2010 г. Музиката в албума е създадена на принципа на контраста – експериментална, но слушаема, електронна и акустична, сложна и проста едновременно, мрачна но същевременно заредена с много енергия.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay