Destiny Quartet представят новото си видео Miserlou-Flamencoот #вкъщи

Момичетата от квартета заедно с продуцентския си екип от Италия посвещават парчето на всички хора на първа линия и призовават феновете си да му се насладят, оставайки си вкъщи

Destiny Quartet представят новото си видео Miserlou-Flamencoот #вкъщи

Destiny Quartet представиха новото видео към последното си парче Miserlou-Flamenco онлайн от #вкъщи, с което призовават и феновете си да му се насладят от домовете си. Екипът, работил по парчето, се оказва разделен между България и Италия в период на епидемия, но музиката ги зарежда и им дава сили да го завършат докрай. Решават да го посветят на всички хора на първа линия.

Мелодията на Miserlou произхожда още от Османската империя като част от близкоизточния фолклор и в историята му съществуват още арабски, арменски, персийски, индийски и гръцки версии. Една от най-емблематичните е тази на Dick Dale в саундтрака на филма "Криминале", а най-скорошната му интерпретация се появява в песента на The Black Eyed Peas "Pump It" от 2006 г. Италианският композитор Маурицио Абени (работилс ъс звезди като Андреа Бочели) е създал изцяло нов оригинален прочит за Destiny с фламенко елементи и затова го наричат Miserlou-Flamenco.

Destiny Quartet представят новото си видео Miserlou-Flamencoот #вкъщи

За късмет, Гери, Звезди, Ива и Мая успяват да заснемат видеото към парчето точно преди извънредното положение. По план е трябвало да го представят пред публика на живо в столичен клуб, но обстоятелствата мотивират екипа, който се оказва разделен между България и Италия, да завършат парчето дори по-скоро от очакваното. Те вярват, че музиката трябва да продължи да звучи и да носи положителни емоции на хората особено в най-тежките моменти.

Destiny Quartet представят новото си видео Miserlou-Flamencoот #вкъщи

Българският квартет и италианските им колеги Маурицио Абени (композитор), Марко Стречони (тонрежисьор) и Габриеле Конти (асистент тонрежисьор), се обединяват около идеята да посветят това парче на всички хора на първа линия и да им благодарят за всеотдайните грижи. Може да видите видео посланието им тук.

Destiny призовават феновете си да останат вкъщи и да се насладят на музиката им от вкъщи, затова и видеото бе представено изцяло онлайн в социалните мрежи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay