Jojo Mayer и Nerve правят концерт и уъркшоп в София

Кралят на барабаните идва!

Феноменалният барабанист Jojo Mayer и джаз формацията Nerve, която може да бъде чута да свири на живо дръм енд бейс, ше ни гостуват на 27 април. Мястото е Sofia Live Club, a събитието ще е не просто приятна музикална вечер, а концерт от много високо ниво, каквито могат да бъдат видяни и чути в Ню Йорк. Това е и градът, в който Jojo Mayer работи и живее вече повече от 20 години.

Групата
Nerve е създадена през 1998 година от магьосника на барабаните Мayer, а замисълът бил проектът да бъде напълно експериментален за малка група музиканти от Голяма ябълка.

Увлечени по културния феномен на интелигентната електронна DJ култура” и условията, които той създава за преход към нова музикална посока, групата се превръща в пионер на движението на електронната” музика. В разстояние на няколко месеца от тяхното съществуване, момчетата генерират огромно количество положителна реакция на ъндърграунд сцената в Ню Йорк, което довежда до създаването на вече легендарните партита наречени "Prohibited Beats”.

След 2001 година групата напуска Америка, за да изпълнява своята музика в клубове и множество фестивали в Европа и Азия.
Музиката им е съвременна и импровизирана, с електронни текстури, изпълнена с конвенционални инструменти. Звученето им е еволюирало през годините на тяхното съществуване от дръм и бас концепция в широко разширена форма, която обединява елементи от различни стилове, използвани в електронната музика, както и от джаз и рок музика, разширявайки границите на стандартите на днешните концерти и клубни изпълнения.

В сърцевината на Nerve е взаимодействието между Jоjo Mayer, неговият оригинален стил на "игра" с барабани и новите, революционни техники на Real Time Audio Deconstruction (Аудио Декострукция в Реално Време), разработени и изпълнявани от Роли Мосиман.

Смесвайки техните концепции с електрическите звуци на бас китара на Джон Дейвис и солидното свирене и високо развита чувствителност на Такуя Накамура към различните текстури на клавири и тромпет, групата създава един наистина уникален подход към живото изпълнение. Първоначалната им нагласа – никога да не произвеждат студийни записи, бързо се променя и след време, в резултат на непреодолимото и продължително търсене от феновете им през годините, Nerve започват да експериментират в студиа в Ню Йорк, Берлин и Цюрих, с цел да документират някои от материалите, които са еволюирали по време на интернационалните им турнета.

На 27 април ще можем да се слеем с техния ентусиазъм и на родна почва да се убедим в магнетичното им присъствие и съвършено изпълнение на сцената, а на 26-ти, само ден преди концерта - Jojo Mayer ще представи "Drum Clinic”.

Възможността да присъствате на уъркшопa може да получите, закупувайки билет за концерта на групата. Така получавате безплатен достъп до събитието на 26 април.


Има и вариант за тези, които искат да посетят само уъркшопа. Цената е 15 лева.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay