Whitesnake идват за пети път в България

Whitesnake отново в България

Whitesnake идват за пети път в България

Рокаджийте от Whitesnake ще изнесат концерт в София, става ясно от официалния сайт на групата www.whitesnake.com. За радост на феновете си легендарната банда ще свири за пети път на българска земя - на 8 юли на столичния стадион "Академик".

 

Все още обаче не се знае кои са българските организатори на концерта, както и кога и къде могат да бъдат закупени билети за него. 

 

Концертът на Whitesnake в София ще бъде част от турнето на бандата за промотиране на новия им албум "Forevermore", който ще бъде издаден на 25 март в Европа и на 29 март в Северна Америка.

 

Бандата в състав Дейвид Ковърдейл, Дъг Олдрич, Реб Бийч, Майкъл Девин и Брайън Тичи тръгва на световно турне, което ще стартира от САЩ на 14 май.

 

След това, през юни и юли, ще се пренесат в Европа, където, според списъка с дати на сайта, им предстоят концерти в Норвегия, Швеция, Русия, Великобритания, Австрия, Румъния, Чехия, Италия, Германия, Турция, Сърбия и България.

 

Първото гостуване на Whitesnake в България е през 1997 г. (в София), след това през 2003 г., на стадион "Академик" в столицата. През лятото на 2006 г. изнасят концерт в Каварна, а на 4 юли 2008 г. свирят отново в София, заедно с друга световно известна рок банда, Def Leppard.

 

Хард-рок групата Whitesnake е създадена през 1977 г. от Дейвид Ковърдейл, бивш вокалист на Deep Purple. Бандата има свой уникален стил, повлиян от глем метъла, силно популярен в средата на 80-те години. Първият има албум "Trouble" излиза през 1978 г. Предстоящият "Forevermore” ще бъде единадесетият студиен албум за бандата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay