Един човек, милион велики парчета. На живо, и то в София!

Един човек, милион велики парчета

Наричат го "Хърби Хенкок на новия век”. За него Джaйлс Питърсън казва, че е "човекът зад милион велики парчета”, а самият Марк признава, че с думите "страхотен и гений” просто си пасват. Независимо дали ще бъде определян като артист, DJ, продуцент, композитор, пианист, изпълнител или селектор – всички тези титли са само част от цялото тяло и мозък зад името Марк де Клайв-Лоу. На 19 май Plan Ballantine`s ще го посрещне заедно с вокалистката Шарлийн Хектор в Sofia Live Club за едно паметно лайв изпълнение, в което музиката се случва на живо пред очите и ушите на публиката.

 

Няма да е пресилено, ако наречем Марк де Клайв-Лоу стожер на глобалната бийт, джаз и соул общност. Славата му на един от най-иновативните продуценти и изпълнители не е случайна. Изявите му на сцена са равносилни на студийни записи, в които на живо той създава музика с помощта на дръм машини, кийборди и ефекти. С други думи – лайв ремикси, сътворени на сцената на всяко отделно участие.

 

Освен многобройните си участия в клубове, фестивали и партита, има в биографията си над 200 издания. Да го наречеш "плодовит” би било прекалено лековато. Работил е съвместно с изпълнители от ранга на Lauryn Hill, Jody Watley, Omar, Bugz in the Attic, Dego (4Hero), перкусиониста Sammy Figeuroa (Miles Davis), Leon Ware, DJ Spinna и много други.

 

Наполовина японец, наполовина – новозеландец, Марк поема на своето житейско музикално пътешествие още на 4 години, когато за пръв път сяда зад пианото. Оттам насетне стига до Великобритания, Европа, Азия, Австралия, Нова Зеландия и Куба. Изпълненията му са в най-различни комбинации – с диджеи, продуценти, търнтейбълисти, акустични джаз музиканти. Всичко това го превръща в ключов колаборатор, артист и продуцент, както и знакова фигура в модерната бийт култура, джаз средите, етно музиката и латинските ритми едновременно. Добрите думи по негов адрес се сипят от устата на имена като Джил Питърсън, Jazzy Jeff, Jazzanova и не само.

 

Неговите популярни едноименни клубни вечери и издания "Freesoul Sessions” включват изцяло импровизирано шоу начело с Марк, конструиращ бийтове и цялостна продукция на живо на сцената, през която минават разнообразни бийт, соул и джаз музиканти. Автор е и на саундтрака към мултимедийното епическо денс шоу "Legends of the Underground”.

 

Шарлийн Хектор от своя страна е призната за една от най-качествените британски соул изпълнителки. Кариерата й стартира като вокалистка на Basement Jaxx, а много скоро след това хит парчето й "I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free” е включено в рекламната кампания на световноизвестна безалкохолна напитка. Изпълненията й имат силен индивидуален отпечатък в музикалното пространство на нео соул, лайт r’n’b и фънк звученето.

 

Комбинацията от тези два музикални "химикала” на сцената на Sofia Live Club обещава да бъде взривоопасна и да експлоадира в едно чудесно лайв изпълнение. Билети можете да закупите онлайн от Еventim на цена от 10 лв., а в деня на концерта - 15лв.



0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay