Красимир Гюлмезов има поводи да празнува, кани ни на юбилеен концерт

Юбилеен концерт на Краси Гюлмезов

Красимир Гюлмезов има поводи да празнува, кани ни на юбилеен концерт

На 24 март (четвъртък) от 19 ч. в зала "България" Красимир Гюлмезов ще отбележи своя юбилей на музикалната сцена и в живота. Силната половинка на дует "Шик" отпразнува 50-тия си рожден ден миналият месец, а в професионален план Краси "навършва" 25 години творчески път като композитор, 30 години на сцената като певец и 20 години от създаването на дует "Шик”.

 

По този повод на една сцена ще се съберат някои от най-популярните български поп изпълнители от всички поколения: Лили Иванова, Нели Рангелова, Веселин Маринов, Росица Кирилова, Георги Христов, Орлин Горанов, Мариана Попова, Николай Манолов и дует "Шик”, разбира се, които ще представят вечните песни на Красимир Гюлмезов.

 

През годините музикантът е писал песни за много от българските изпълнители, не само за онези, които ще пеят за него на сцената на зала "България".

 

Гранддамата на българската популярна музика Лили Иванова ще изпее пет песни на композитора, сред които и най-големия си хит от последните години – "За тебе бях”.

 

Нели Рангелова е певицата, за която той е написал най-много шлагери (около 20 песни) – емблематичният "Що ли те чакам още”, "Може би”, два дуета с Георги Христов ("Една любов” и "Кристален свят”).

 

Краси Гюлмезов е автор и на баладата "Чуй ме” в изпълнение на Мариана Попова и Орлин Горанов, която също ще прозвучи на сцената на зала "България”. Веселин Маринов също е изпял много песни на композитора, в това число и първата написана от Краси – "Нощ над града”.

 

Но най-много песни, разбира се, Красимир Гюлмезов е написал за семейния си дует с половинката си Вили – дует "Шик”. От първата им "Обич” през 1991 г. досега те имат пет издадени албума и вечни хитове като "Не мога без теб”, "Където няма студ” и "Просто те обичам”.

 

Билетите за концерта вече са пуснати в продажба на касата на зала "България”.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay