Арета Франклин натри носа на Опра

Войната на дивите

Арета Франклин натри носа на Опра

Всички познаваме Опра Уинфри, а ако има някой, който да не се сеща коя е, то със сигурност познава великанския глас на Арета Франклин. Славата на кралицата на соул музиката не е от вчера, тя е на сцената от петдесет години и е най-награждаваната жена в музиката - с 18 награди Грами и 40 песни, които са били номер 1 класацията на Billboard.

Опра пък е най-влиятелата жена в Америка и най-богатата сред водещите. Нейното шоу всяка вечер забавлява милиони хора по света - за първи път е излъчено по ABC на 8 септември през далечната 1986г. и последното предстои да видим на 9 септември тази година. Краят на една ера наближава и това явно доста е уплашило водещата.

На пръв поглед сбълсък между двете няма, а и защо да има? Те са прекрасни чернокожи дами, доказали, че в Америка всичко е възможно и с талант, упоритост и вяра се стига далече. Понякога много далече.

Преди дни двете диви влязоха в негласна война, която поведе всемогъщата Опра. Причината? След възстановяването си от сериозна сърдечна операция и много месеци в борба за живота и здравето си, Арета решава да се появи пред света и официално да даде интервю. И, разбира се, всички очакват това да се случи в Шоуто на Опра, което всяка вечер е гледано от над 30 милиона зрители.

Но Франклин има други планове и ще разкрие най-съкровените си мисли не в студиото на Опра, а в това на нейната най-голяма конкурентка Уенди Уилямс, която нескромно нарича себе си "Кралицата на всички медии". 45-годишната перла е най-четеният автор на Ню Йорк таймс и отскоро доста стабилна по рейтинг в американския ефир.

The National Enquirer пише за случката: "Опра наистина е вбесена и не е на себе си. Това е последният сезон на нейното шоу и е нормално тя да иска да има колкото се може по-силни гости, с които да прави впечатляващи предавания. Очакваше и Арета да се съгласи да седне на деванчето й преди предаването да слезе от екран."

Но Арета не робува на никакви порядки и винаги прави това, което смята за правилно, а не онова, което се очаква от нея. Всъщност, какво значение има, че е настъпила Опра по болното място - и двете са толкова велики и обичани, че тази негласни войни за надмощие изобщо не би трябвало да се случват.

Зад Океана шушукат, че гостуването на соул дивата в Шоуто на Уенди Уилямс ще бъде най-силното предаване за сезона и ще бие по рейтинг дори Опра. Страховете на Уинфри, че ще слезе безславно от екран, обаче, едва ли състоятелни.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay