Нов български дует се пуска по следите на времето, режисирано от Руши Виденлиев

БГ дует с 25 неработещи часовника

Airbag, освен животоспасяваща възглавница, е и група, създадена преди седем години от двама братя - Петко Славов и Николай Славов. Най-общо може да се определи като съвременен поп проект с характерен звук, получен от миксирането на акустични инструменти, запомнящи се рифове и електроника. Усещат се влияния от класици като Beatles, Duran Duran, A-ha, Tears for Fears, Eagles.

 

Разминаванията и споровете на двамата братя относно живота, музиката и модата са основата, върху която до момента са сътворени над 20 авторски парчета - достатъчно поне за два албума. Въпреки това Airbag дебютират на сцената с няколко живи участия едва миналата година.

 

Най-сетне са готови и с първия си официален сингъл и видеоклип към него. Избраната песен е Time – тиктакащо в осемдесетарски ритъм напомняне, че времето ни обгражда безмилостно и че нещата, които са важни за нас, трябва да се довършат.


"25 часовника на пода - незнайно защо всички неработещи"- така започва текстът на песента, който не дава мира на Николай Славов. "Цялата идея стартира с тази фраза и тя дълго време е стояла в главата на брат ми. Един ден той ми прати супербавно демо, което аз по-късно превърнах в диско от 80-те." - разказва Петко Славов.

 

Песента веднага е забелязана от феновете на бандата в социалните мрежи, сред които се оказва и Руши Видинлиев, който сам се свързва с Airbag, за да им предложи да режисира видеото към Time. Резултатът е естетска меланхолична визия и специални ефекти, които ни потапят в светлините на нощния град през погледа на главния герой. Времето в клипа на Time тече с нормална скорост в настоящето и се забързва в ретроспекциите.

 

"Идеята е да се запитаме дали човек може да избяга от миналото си и дали не е по-важно къде отива" - пояснява режисьорът. Самите Airbag изобщо не участват нито в самото видео, нито в заснемането му. Въпреки това са категорични, че клипът е перфектно допълнение към песента.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay