Основоположниците на прогресив рока отново в София

Kansas отново в София

Основоположниците на прогресив рока отново в София

Американската прогресив рок банда Kansas ще изнесе втория си концерт в България на 20 юни в зала 1 на НДК, съобщават организаторите на събитието Болкън Ентъртейнмънт и радио Z-ROCK.

 

Световноизвестната банда, която създаде хита "Dust In the Wind” идват за първи път в София през 2008 г., когато правят незабравим концерт отново в зала 1 на НДК. Продажбата на билети за събитието започва от днес - 29 април, в Билетен център НДК и мрежата на Eventim.

 

Рок бандата Kansas е създадена в Топека, щата Канзас през 1970 г. Основатели на групата са съучениците Кери Ливгрен (китари), Дейв Хоуп (бас) и Фил Еърт (барабани). През 1971 г. към тях се присъединява и цигуларят Роби Щайнхард и момчетата се кръщават White Clover.

 

Година по-късно обаче се връщат към оригиналното Kansas, когато в бандата влизат вокалистът/кийбордист Стийв Уолш и китаристът Ричард Уилямс. През годините настъпват няколко промени в състава на групата.

 

Първият им едноименен запис е от 1974 г., а феновете им се увеличават толкова много, че от албума им "Masque” от 1975 г. са продадени четвърт милион копия. Албумът им "Point of Know Return” от 1977 г. е един от най-успешните за групата. От него е хитът им "Dust in the Wind”, на който по-късно Scorpions и Сара Брайтман правят кавъри.

 

Последният студиен албум на Kansas е "Somewhere to Elsewhere" от 2000 г. В него бандата се събира отново в оригинален състав. През 2009 г. излиза и лайв албумът им "There's Know Place Like Home” на CD и DVD, в който Kansas свирят заедно с оркестъра на университета Уошбърн.

 

Kansas са известни и като едни от основоположниците на прогресив рока в САЩ.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay