Поли Генова ще изпълни "На инат" на 12 май

Евровизия започна!

Поли Генова
Поли Генова

На 10 май в Дюселдорф се състоя първият полуфинален концерт на конкурса "Евровизия 2011". В надпреварата участваха 19 страни, като за големия финал на 14 май се класираха Сърбия, Литва, Гърция, Азербайджан, Грузия, Швейцария, Унгария, Финландия, Русия и Исландия.

 

На 12 май очакваме втория полуфинал с участието на Поли Генова, която ще изпълни песента "На инат".

 

На сцената отново ще се качат представителите на 19 държави - само 10 от тях обаче, ще отидат на финала, за който автоматично се класират страните учредителки на "Евровизия" - Великобритания, Испания, Италия и Франция, както и домакините и миналогодишни победители в конкурса, Германия. Така общият брой на финалистите, които ще се борят за победа в музикалното състезание, са 25.

Поли Генова ще стартира под номер 10, като за българската песен "На инат" няма да могат да гласуват зрителите в България, а тези в страните от нашия полуфинал - Австрия, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Кипър, Дания, Естония, Македония, Ирландия, Израел, Латвия, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Холандия, Украйна.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 12.05.2011|09:43
Нека пожелаем успех на Поли и дано успее да стигне до големия финал. Много ще и е трудно, но това не означава, че не може да случи. Ще я гледаме и ще и стискаме палци довечера :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay