Сърфиране за меломани

Трип със Sofa Surfers

Сърфиране за меломани

След създателите на електро суинга Parov Stelar Band и великолепната Alice Russel, Bushmills води и трип-хоп реформаторите Sofa Surfers.

Австрийските трип-хоп величия Sofa Surfers пристигат за първи път в България и интересът към тях от страна на вече доказалите се фенове у нас, е огромен!. Лайв изпълнението на групата, определяна като новата силна вълна в трип-хопа след легендарните Massive Attack, предстои на  3-ти декември в София лайв клуб.

Sofa Surfers е формация от изявени арт личности, обединени от жаждата си към екперименти с музика и визия. Ето защо слоганът на вечерта е Bushmills Brothers откакто музиката ни събра.

Bushmills за пореден път прави подарък към българските меломани, след като през последните години уискито с най-стария лиценз в света доказа своя изискан вкус за музика – все още помним фурора на концерта на Roisin Murphy и успеха на Alice Russell, която отново можете да чуете на 6 ноември в София лайв клуб. Това е и мястото, където на 12 ноември Bushmills ще зарадва суинг и джаз феновете с гиг на купонджиите Parov Stelar Band.

Верни на стила си да заличават границите между различни поп култури, Sofa Surfers умело смесват "черна музика”, "дъб култура” и "бял рок”. Небезизвестният Richard Dorfmeister забелязва Sofa Surfers още с лансирането на дебютния им сингъл и прави емблематичен ремикс с тяхното парче Sofa Rockers.

В своя дебютен албум от 1997 Transit, групата залага на дъб музиката, но с всеки следващ проект тезвучават  все по-предизвикателно и разнообразно. Sofa Surfers демонстрират категорична промяна в стила си в своя четвърти албум, наречен Encounters-много ритмичен и с редица гост музиканти, сред които Sensational, Oddateee, Jeb Loy Nichols, DJ Collage и Mark Stewart. А последният Blindside е още по-категоричен, по-провокативен  и искрен от всякога.  

Девет години след създаването на групата, към Sofa Surfers се присъединява неспиращият да експериментира мултимедиен артист VJ - Timo Novotny. Той превръща сценичните изяви на групата в незабравим ултра модерен спектакъл от звук и визия. 

Събитието ще се проведе на 3-ти декември, петък, в София Лайф Клуб. Билетите са на цена от 15 лева. В деня на партито ще бъде 20 лева. Билети за концерта можете да закупите в мрежата на Eventim.bg и на klikshop.bg.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay