Френската група Nouvelle Vague за първи път в България

Nouvelle Vague за първи път в България

Френската група Nouvelle Vague за първи път в България

Българските фенове за първи път ще имат възможността да видят на живо една от най-интересните френски групи в последните години Nouvelle Vague. Концертът ще се състои в зала 3 на НДК на 2 април 2011.

 

Nouvelle vague е създадена през 2003-та от джаз-музикантите Марк Колин и Оливие Либо. Идеята на музиката им е уникалното съчетаване на класически ню уейв парчета с нови Bossa Nova аранжименти. Името на групата Nouvelle vague означава точно това Bossa Nova.

 

За да постигнат ново и почти неразпознаваемо звучете, те канят за всеки нов проект различни гост-вокалистки. По този начин кавърите им звучат като съвсем нови пести. Техните изпълнения на "Guns of Brixton” на The Clash и "Love will tear us apart” на Joy Division дори надминават популярността на оригиналите.

 

В първите си три албума групата прави кавъри на английски ню-уейв и пост пънк парчета, но в четвъртия им студиен албум "Couleurs sur Paris", който излезе на пазара на 15 ноември 2010 година, те се обръщат към френската музика от средата на 70-те години. 

 

На концерта си в София Nouvelle vague ще излязат с певиците Лизет и Марвена.

 

В следващите няколко дни може да закупите билети на промоционални цени от 40 лв. за седящо място и 50 лв. за правостоящи. 

 

Място на провеждане: зала 3 НДК

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 27.10.2011|11:48
Страхотни са! Обожавам френските им песни. Приятно се изненадах когато разбрах, че имат и на английски. Nouvelle vague и Bossa Nova означават "нова вълна". Много харесвам песента им "L'aventurier" от албума "Couleurs sur Paris".
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay