Доброто образование увеличава шанса да се омъжите за милиардер

Как да станеш съпруга на милиардер?

Доброто образование увеличава шанса да се омъжите за милиардер

Ето това е инвестиция, която ви осигурява за цял живот. Съвети дава индийският Economic Times:

 

Конкуренцията е жестока. Първият проблем е къде да го намерим?

 

Милиардерите прекарват най-много време в офиса си или на друго място, свързано с работата им. Така че най-важното е не по какви заведения ходите, а каква е работата ви и какви хора познавате покрай нея.

 

Точно така са се запознали Бил и Мелинда Гейтс. Мелинда не е висяла по барове, чакайки Бил Гейтс да влезе и да я черпи едно питие, а е била мениджър в Microsoft. Така Рупърт Мърдок се е запознал с Уенди Денг (съпруга номер 3) - тя е била вицепрезидент на Star TV.

 

За да сте мениджър в Microsoft, телевизия или в която и да било друга голяма компания, първо ви трябва добро образование. Мелинда Гейтс е завършила Fuqua School of Business.

 

Не е задължително да се учи бизнес или икономика. Съпругата на Лари Пейдж Лусинда Саутуърт е завършила информационни технологии в биомедицината. Важното е да е от добър университет. В краен случай, ако не ви се учи 5 години икономика, се насочете към професии, които все пък са свързани с бизнеса - PR, търговия с предмети на изкуството, луксозни стоки и др.

 

Според Economic Times, вероятността да срещнете милиардер, ако сте свързани с работата му е най-голяма.

 

Има и други варианти, но те са доста скъпи - голф-клубове, арт галерии, ексклузивни фитнес и кънтри клубове. Проблемът е, че посещението на такива е ужасно скъпо за обикновения човек, а и почти няма вариант за еднократно посещение на луксозните спортни клубове - почти всички изискват закупуване на годишна карта, която може да струва колкото целия ви доход. Така че, съветва Economic Times, поработете над образованието и издигането в кариерата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay