Какво да правим, ако работата ни е скучна

Ще умрете от скука в офиса - има решение

Какво да правим, ако работата ни е скучна

Ако сте млади и ниско на кариерната стълбица, вероятно първите ви няколко работи след или по време на университета, едва ли ще са особено вълнуващи. Да, трупате опит, навлизате в нов свят, учите се на отговорности... но да бъдем честни – правенето на фотокопия и носенето на кафе може да бъде безкрайно скучно. Ако не сте готови да смените работното място и искате да проявите постоянство – има някои неща, които може да направите в сегашната си работа, така че да не умрете от скука:

 

Поискайте си повече отговорности: освен стандартните си задължения, които имате и вероятно правите всеки ден и вече умеете със затворени очи, ослушвайте се за нещо повече. Не за нещо, което не е по силите ви, но за работа различна от вашите задължения. Оглеждайте се за пропуски и помолете за разрешение да ги попълните. Без да се бутате и да се навирате на очи, но и без да оставате незабелязани. Никой не харесва подмазвачи, но ако умеете нещо, което някой е пропуснал – защо да не го свършите?

 

Поискайте обучение: разровете се. Прочетете нещо повече за дейността на фирмата или конкретно на колеги. Разпитайте и се опитайте да разберете дали компанията няма някакъв конкретен план за обучение на служители. Някои фирми плащат езикови курсове или други по-релевантни с начина и естеството на работа. Проявете инициатива.

 

Самообразовайте се: дори фирмата да откаже да плати за курсове и обучение, може да имате възможност за уроци за работата, просто като прекарвате това принудително бездействие слушайки шефовете си, ако има възможност дори в срещи, оперативки, четейки фирмени документи, които са със свободен достъп.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay