Три начина за безболезнено напускане на работа

Да напуснем работа деликатно

Три начина за безболезнено напускане на работа

Сигурно има над 50 начина да зарежете гадже или любовник, но когато става дума за нещо по-сериозно като да напуснеш настоящата си работа, повечето хора го отлагат и се притесняват как да съобщят новината.

 

Според Harvard Business Review има поне 3 неща, които трябва да имате предвид, в случай че решите да напускате работата си.

 

На първо място - запомнете, че начинът, по който го направите може да бъде също толкова важен, колкото и мястото на което отивате след това.

 

Ето как може да направите своето абдикиране по възможно най-деликатния начин:

 

Бъдете позитивни. Когато поднасяте новината на шефа си, избягвайте празнодумството и безпочвените приказки. Може и да ви помогне да се почувствате по-добре, но няма да улесни ситуацията. Ако имате някаква конструктивна критика към работата, отношението или каквото и да било - бъдете честни, позитивни и ясни.

 

Потърсете си заместник. Не оставяйте шефа и екипа си изненадани и без човек насреща. Направете каквото е необходимо, за да намерите подходящия човек, който да поеме вашите задължения, когато си тръгнете. Отделете време да го обучите и въведете в дейността ви, за да може да бъде пълноправен член на екипа, когато е нужно.

 

Поддържайте връзка. Не прекъсвайте всички връзки с фирмата, дори да сте имали неприятни преживявания и проблеми. Бивши колеги и мениджъри могат да ви бъдат важен актив в бъдеще. Тръгнете си с усмивка - така за вас ще е много по-лесно и ще останете с приятно чувство от времето прекрано там.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay